rani performansi

U sklopu festivala Perforacije izvedene su tri predstave u Zagrebu

01.07.2022 u 10:38

Bionic
Reading

Gledatelji su imali priliku pogledati predstavu Mie Štark, Da nam padne rosna Kiša u Pogonu Jedinstvo. U Zagrebačkom plesnom centru izvedena je Vulnera, autorice Mie Zalukar, a u Kulturnom centru Travno Vlasta Delimar i Vesna Stilinović izvele su performans Prema dostojanstvu (starenja)

U petak se nastavlja s bogatim programom koji uključuje performanse Nikoline Majdak, Arijane Lekić Fridrih, Siniše Labrovića i Sonje Leboš, stoji u najavi.

U 11 sati na Dolcu se može pogledati performans Teret nasljeđa je i nasljeđe tereta u kojem umjetnica Nikolina Majdak hoda u krug po tržnici Dolac, istovremeno balansirajući instalaciju postavljenu na svojoj glavi. Ispred HDLU-a od 13 do 19 sati bit će postavljena instalacija Arijane Lekić Fridrih. Znaš što ti se može dogodit rad je kojim autorica naglašava porast femicida u Hrvatskoj. Siniša Labrović svoj performans Iz rječnika izvodi danas od 12 do 14:30 sati. Performans počinje ispred zgrade Vlade RH nakon čega umjetnik sa transparentom dolazi ispred zgrade HDZ-a.

Na Zagrebačkom Velesajmu u 19:30 sati bit će izvedbeno čitanje Opera Commerciale (POZOR! work-in-progress) :: 1. izvedbeno čitanje Zagrebačkog velesajma, autorice Sonje Leboš. U Tkalčićevoj 25 od 21:00 do 23:00 možete pogledati audiovizualnu instalaciju Nema žene bolje od krmače, autorice Arijane Lekić Fridrih. Ovim radom, umjetnica ukazuje na problematičan upis bećarca na popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva UNESCO-a.