KULTURNI REKORD

U Rijeci se u jednom danu čak 2.305 građana učlanilo u knjižnicu

29.10.2018 u 12:46

Bionic
Reading

U jednom danu u Gradsku knjižnicu Rijeka učlanilo se čak 2.305 građana, među kojima je 1.098 potpuno novih upisa, a riječ je o rezultatu prošlotjedne akcije povodom Mjeseca hrvatske knjige u sklopu koje je ionako simbolična cijena članarine od 50 kuna prepolovljena, prenosi Novi list ovu zanimljivu vijest iz kulture

'Prošlu smo godinu zaključili s 20.091 korisnikom, a dvije godine prije toga imali smo ih 18 tisuća. Razlozi za to povećanje su nove programske aktivnosti koje se konstatno nadograđaju, ali i uređenje prostora, kao što je Ogranak Trsat te Središnji odjel Filodrammatica', pojasnio je ravnatelj riječke knjižnice Niko Cvjetković za Novi list.

Kao jedan od najposjećenijih programa Benić ističe Poslovni kutak koji pobuđuje veliki interes korisnika, jer kroz razne aktivnosti obrađuju se teme koje su građanima zanimljive poput iznajmljivanja stanova, OPG-ova ili pak teme o robotici i umjetnoj inteligenciji, a u red iznimno posjećenih programa ulazi i American Corner.

– Upravo je programski rad budućnost knjižnica, jer knjižnice su odavno prestale biti mjesta na kojima se samo posuđuju knjige. Prije tridesetak godina program poslovnog kutka u knjižnici je bio nezamisliv, jer bilo je nezamislivo da se radi iskorak iz područja kulture u poslovno područje, međutim danas je to nešto što čini bit knjižnice, pojašnjava Cvjetković.