POD KOSTIMA T-REXA

U ovim muzejima doista možete prespavati

13.01.2014 u 13:40

Bionic
Reading

Ljubitelji muzeja imaju posebno lijepa sjećanja na noćne posjete, bilo u djetinjstvu, bilo odrasloj dobi. U nastavku je popis najistaknutijih stranih muzeja koji nude mogućnost noćnih razgledavanja, raznovrsnih programa, ali i mjesta za spavanje za zainteresirane muzejske 'kampere'

Jeste li ikad spavali ispod kostiju T-Rexa ili pokraj izložene originalne Američke deklaracije o neovisnosti? Ako niste, još uvijek imate priliku koju vam pružaju brojni muzeji. Naime u nekim institucijama možete prespavati kraj eksponata. Iako je većina organiziranih noćenja ipak usmjerena na mlađu publiku (školske ekskurzije, izviđačke skupine), postoje i opcije za odrasle ljubitelje umjetnosti i spavanja u neistraženim prostorima.

California Academy of Sciences, San Francisco, California
Muzejska meka za ljubitelje znanosti i znanstvene fantastike nudi tulum nazvan 'Pingvini i pidžame' za djecu. Odrasli također mogu prespavati i sudjelovati u natjecanju za najbolju noćnu opremu.

The National Archives, Washington D.C.
Nacionalni arhiv 25. siječnja organizira događaj 'Povijest, heroji i blago', prvo spavanje unutar te institucije. Noć će biti podijeljena u razne aktivnosti, među kojima su dekodiranje šifriranih poruka iz Američkog građanskog rata, pisanje pisma predsjedniku, kostimiranje u odjeću iz tog razdoblja, učenje pisanja perom te razgledavanje povijesnih oružja i ostalih 'igračaka' koje su u ponudi. Posjetitelji mogu smjestiti vreće za spavanje kraj američke Deklaracije o neovisnosti. Sve karte za događaj rasprodane su i već postoji lista čekanja za reprizu.

Natural History Museum, Los Angeles County
Idealno za studente i ljubitelje arheologije. Muzej nudi razgledanje tematskih parkova s dinosaurima, a objavljeni su i datumi za 2014. s najavom dodatnih mjesta koja će se otvoriti u ožujku.

The Field Museum, Chicago
Noćni posjeti rezervirani su samo za najmlađu ekipu, ali drijemanje, baš kao i šetnja uz dinosaure, zvuče - sjajno.

The Tech Museum of Innovation, San Jose, California
U tehničkom muzeju publika može mirno prespavati uz izloške najmodernijih tehnoloških dostignuća.

San Diego Zoo Safari Park, Escondido, California
Luksuzna avantura na otvorenom idealna je za obiteljske izlete, pa u skladu s tim nudi i posebne ponude za kolektivne posjete.



Aquarium of the Bay
, San Francisco, California
Posjetitelji mogu prespavati u tunelima ispod zaljeva i promatrati kako iznad njih plivaju tisuće vrsta riba, uključujući morske pse.

Chabot Space and Science Center, Oakland, California
Ponuda uključuje noćni laserski šou uz glazbu Beatlesa, gledanje kroz teleskop uz vodstvo astronoma i doručak, nakon burne i aktivne noći.

Ostatak linkova za noćenje u muzejima pogledajte ovdje