OD 18. DO 21. LIPNJA

[FOTO] Kako je prošlo treće izdanje Laubinog sajma umjetnina 'Nesvrstani'

23.06.2020 u 18:25

Bionic
Reading

Boutique Art Fair 'Nesvrstani', najveći sajam umjetnina u Hrvatskoj kojim se Lauba kao organizator pozicionirala na regionalnu mapu tržišta umjetnina trajao je od 18. do 21. lipnja

'Nesvrstani' su u svome trećem izdanju posjetiteljima ponudili najveći izbor umjetnina dosad, kažu organizatori, a u programu su bile tri inozemne, 9 hrvatskih galerija i 21 samostalni izlagač, te su predstavljeni radovi umjetnika svih generacija.

  • +8
Boutique Art Fair 'Nesvrstani' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ivan Idzojtic

Etablirali su se mlađi umjetnici Lorne Kijurko, Nikole Grabovca, a istaknut interes iskazan je i za radove Diane Trohar i Monike Milas, kažu iz Laube čije je Crno drvo autorice Tene Letice, nagrada koja se dodjeljuje najboljem izlagaču na 'Nesvrstanima', ove godine pripalo galeriji Kranjčar. U njihovom su se izlagačkom prostoru našli radovi Mirjane Vodopije, Sandra Đukića, Ivana Posavca i Martine Grlić. Velik interes i pažnju među Laubinom ponudom publika je poklonila najnovijim radovima Marka Tadića i grafikama Ivana Kožarića koje je galerija ove godine ekskluzivno ponudila, kažu organizatori sajma u sklopu kojega je predstavljena i knjiga grafita umjetnika pod pseudonimom Nebitno.