ovog vikenda u zagrebu

Festival Tko pjeva zlo ne misli za 50. obljetnicu istoimenog filma

23.06.2020 u 14:56

Bionic
Reading

U subotu 27. lipnja na Vidikovcu u Maksimiru održava se velika 50. obljetnica kultnog filma. Velika proslava dogodit će se u okviru istoimenog festivala koji se odvija četvrtu godinu za redom

Festival kojim se, osim filma, prisjećamo se i glazbe, mode i stila predratnog razdoblja Zagreba započinje programom Kulturno umjetničkog društva Preporod u 16 sati. Nakon toga, legendarni DJ Robert Mareković puštat će glazbu 40-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća uz koju će nastupiti plesna škola 'Back to Swing', kojoj je ovo i završni nastup sezone. A od 19 sati očekuje nas i nastup najboljeg hrvatskog vintage benda Swingers. Od 21 sat slijedi, svakako najočekivaniji dio programa – projekcija filma, stoji u priopćenju.

Jedan od najgledanijih hrvatskih filmova u povijesti, djelo je redatelja i scenarista Kreše Golika, a kroz priču o obitelji Šafranek i njihovu svakodnevnicu donosi nam zagrebački život 30-ih godina. Sve ljubitelje filma uskoro će razveseliti i serija 'Dnevnik velikog Perice', čija se radnja odvija tridesetak godina nakon radnje filma. Ovih dana serija se snima i na lokaciji Vidikovca, a kao posebne goste na festivalu, očekujemo glumce iz nove serije i već tradicionalno, Mirjanu Bohanec Vidović.

Svake godine na livadi se za projekciju filma traži mjesto više, ove godine uz poštivanje svih epidemioloških mjera, da bismo uz idealnu scenografiju, hranu i piće, pratili glavne likove – gospona Fulira, malog Pericu, Anu i ostale poznate uloge. Happy Camper za koji su se pobrinuli Nekić Trucks osigurat će nam Šprajcere - posebno osmišljene vinske koktele za ovo događanje. Pa ako, na primjer, volite okus mente, preporučujemo Mojito gembač za Franju, a naša preporuka je i Tropski gembač kod Žnidaršića.

Projekcijom hrvatskog kultnog filma započet će i ovogodišnje izdanje Luftanja na Maksimiru, projektom kojim ćemo u vrućim ljetnim večerima uživati u filmskim projekcijama i glazbenim događanjima.