VINKURAN

U Istri uskoro počinje novi glazbeni festival, a pozornica je smještena u starom rimskom kamenolomu

30.04.2018 u 11:19

Bionic
Reading

Festival Rock&Stars održavat će se cijelo ljeto na monumentalnoj otvorenoj pozornici u starom rimskom kamenolomu Cave Romane u Vinkuranu, a prvi gost je Maksim Mrvica koji nastupa 28. lipnja. Osim njega, koncerte će imati Darko Rundek, Stefan Milenkovich, ženski gudački kvartet Bond, Ricchi e poveri te brojni drugi

'Ovakav prostor kao što je Cave Romane kamenolom inzistira na dostojnom programu i upravo smo s prvim Rocks&Stars festivalom udarili kamen temeljac i postavili standard održavanje manifestacija u općini Medulin jer nam je cilj da destinaciju stavimo na kartu svjetski priznatih i kvalitetom poznatih kulturno-zabavnih događanja', izjavila je Diana Kiršić Rosanda, kreativna direktorica festivala i članica uprave Medulinska rivijera.

Glazbeni dio novog festivala upotpunit će spomenuti Maksim Mrvica, koji nastupa 26. lipnja, a uslijedit će i koncerti Darka Rundeka i jednog od najpoznatijih svjetskih violinista Stefan Milenkovich.

  • +9
Stefan Milenkovich Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Tu su i Women string quartet Bond, najprodavaniji gudački kvartet u povijesti glazbene industrije, koje od milja zovu Spice Girls klasične glazbe, vrhunac turističke sezone obilježit će nastup glazbenog sastava Ricchi e Poveri, koji se svrstavaju među najveće kreatore talijanskih hitova.

U pratećem dijelu programa nastupaju stand-up komičar Ivan Šarić te Stojan Matavulj s komedijom Blues Cabaret, a bit će tu i izložbe.

'Posebno su u općini Medulin posvećeni njegovanju multikulturalnosti pa će u sklopu festivala biti predstavljena židovska kultura kroz manifestaciju Dani Izraela', najavljuju organizatori.