ZAVRŠNI KONCERT SEZONE

Ansambl Antiphonus i Reiner Schneider Waterberg u nedjelju u Crkvi sv. Katarine

  • Autor: M.P./Hina
  • Zadnja izmjena 10.04.2018 12:53
  • Objavljeno 10.04.2018 u 12:53
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Antiphonus

Vokalni Ansambl Antiphonus za kraj svoje koncertne sezone najavljuje u nedjelju 15. travnja koncert "Canticum canticorum" u Crkvi sv. Katarine na zagrebačkom Gornjem Gradu, na kojemu će nastupiti pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija i uz pratnju istaknutog njemačkog baritona Reinera Schneidera Waterberga

"Svoju koncertnu sezonu, koju u hrvatskoj metropoli tradicionalno prate dva ciklusa, 'Triade' u Muzeju za umjetnost i obrt, te 'Trinitas' u Svetoj Katarini na zagrebačkom Gornjem gradu, hvaljeni i svestrani Ansambl Antiphonus, okrunit će finalnim koncertom 'Canticum canticorum', tijekom kojeg će pod 'nebeskim svodom' zagrebačke crkve 'proputovati' kroz tisuću godina glazbe te dvije tisuće transcendentne ljubavne poezije", stoji u najavi.

Pomno odabran glazbeni meni zahtjevnijeg aranžmana za veliko finale koncertne sezone Ansambla Antiphonus posebnom će "glazurom" preliti glas slavnog baritona Reinera Schneidera Waterberga, "nesuđenog" njemačkog inženjera s tri fakultetske diplome i neobičnim životnim putom, koji je rođen u Namibiji, gdje je i proveo djetinjstvo.

Posljednjih godina, Waterberg je jedna od "najjačih karika" vokalnog ansambla Singer Pur, koji se broji među vodeće svjetske A-cappella glazbene sastave, a upravo je 2017. nizom uzbudljivih koncerata i glazbenih "master classova" diljem globusa proslavio 25 godina uspješnog djelovanja.

"Da bi pjesma uistinu bila nad pjesmama, treba ne samo dobre volje, nego i uvijek nekih novih obzora! Zato Antiphonus za ovu priliku poziva baritona proslavljena ansambla sličnih kontura, ali znatno 'debljeg' curriculuma, Singer Pur. Oni se ne diče samo bogatom sezonom, svjetskim turnejama, praizvedbama skladatelja kao što su Wolfgang Rihm i Ivan Moody, suradnjom s Hilliard ansamblom, već i s više od dvadeset nosača zvuka od kojih su mnogi višestruko nagrađivani", kazao je dirigent i umjetnički voditelj Antiphonusa Tomislav Fačini.

Reiner će s Antiphonusom pjevati u programu najavljenom kao prolaz kroz"dveri glazbe" skladane na tekstove Solomonove "Pjesme nad pjesmama" - od Hildegard von Bingen, preko Heinricha Schuetza i Lassusa do Ivana Moodyja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!