U ZAGREBU

U HNK održana praizvedba autorskog projekta Bobe Jelčića 'Sorry'

  • Autor: E. K.
  • Zadnja izmjena 16.06.2022 20:52
  • Objavljeno 16.06.2022 u 20:51
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Jovica Drobnjak/HNK u Zagrebu

Sinoć je u HNK u Zagrebu praizveden autorski projekt Bobe Jelčića 'Sorry' kao dio projekta Prošireno kazalište unutar mreže kazališta okupljenih u Prospero projektu

Dugotrajnim aplauzom nagrađena predstava, u gledalištu je okupila i ravnatelje europskih kazališta uključenih u projekt Prospero.

'Inspirirani stilom ranih američkih sapunica krenuli smo u istraživanje malog konzervativnog gradića u kojemu svi o svima znaju sve i gdje se živi ispravnim životom. Upravo takvim životom živi i moj lik. Ona je samohrana majka skrivena iza lijepe odjeće, lijepih manira te niza pravila ponašanja prema kojima živi. Svime time naoko održava privid dostojanstvenosti i stabilnosti a zapravo skriva bolnu tajnu koja je odredila njezin život. U strahu da njena kćer ne napravi istu grešku i vjerujući da čini najbolje za nju gura ju upravo u istu sudbinu kakvu je i sama prošla', rekla je Jadranka Đokić o svojoj ulozi, uz koju glume Alma Prica, Ivan Colarić, Lana Meniga, Melody Martišković, Marko Makovčić, Luka Knez, Lara Nekić, Vid Ćosić, Marin Stević i Andrej Drenski.

'Ponosna sam što smo uspjeli i kroz projekt Prospero u proteklih nekoliko godina čvrsto pozicionirati zagrebački HNK u europskom kontekstu i to kao partnera prestižnih teatara', naglasila je intendantica Dubravka Vrgoč.

Projekt 'Sorry' osmišljen je kao kazališni proces u kojemu će istraživanje biti radikalno usredotočeno na društvena pitanja i emocije temeljene na svakodnevnim borbama ljudi pronalazeći gotovo klasičnu veličinu u najmanjem mogućem nizu događaja.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!