'ZAGREB FOR PARIS'

U bojama francuske zastave zasjao i MSU

14.11.2015 u 20:56

Bionic
Reading

'Zagreb for Paris' piše na zapadnom pročelju zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti koji je zasjao u bojama francuske zastave u znak solidarnosti sa žrtvama terorističkog napada i stanovnicima Pariza

'Zgroženi smo ubojstvima nedužnih ljudi i tugujemo s Francuskom i ostatkom svijeta koji ne pristaje na terorizam ni kao oblik zastrašivanja ni rješavanja problema', poručuju iz MSU-a. Na zgradu Muzeja postavili su natpis s porukom u bojama francuske zastave na inicijativu Grada Zagreba.

#prayforparis

A photo posted by Bruno Kesić (@bruno_kesic7) on


Podsjećaju i na riječi jednog od najvećih umova svih vremena Alberta Einsteina, koji je rekao da se mir ne može postići silom, već samo međusobnim razumijevanjem.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić rekao je da je u ime Zagrepčana i svoje osobno izrazio sućut gradonačelnici Pariza Anne Hidalgo te dao potporu u borbi protiv takvih činova agresije.

A photo posted by @pmilas on



'Grad Zagreb, u znak solidarnosti s Gradom svjetlosti, obasjat će svoje fontane bojama francuske zastave, a Muzej suvremene umjetnosti 'obojit' će svoje pročelje u boje francuske zastave, uz natpis 'Zagreb for Paris'. Na taj simboličan način izražavamo suosjećanje s obiteljima žrtava i svim Parižanima. Trenuci poput ovih podsjećaju nas na važnost zajedništva, međusobnog razumijevanja i potpore u borbi protiv terorizma', poručio je Bandić, a iz u MSU-a
poručuju: Liberté, égalité, fraternité pour toujours!

404728,404714,404711,404688

#prayforparis

A photo posted by @leadakic on