U SURADNJI S KINOTEKOM

Treći ZKM-ov Zoom već ove subote i to na temu 'Strah, otpor, umjetnost'

08.05.2020 u 11:43

Bionic
Reading

U trećem po redu u seriji Zoom razgovora Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM) u subotu 9. svibnja redatelj Jernej Lorenci, glumac Dado Ćosić i filmski kritičar i voditelj filmskih programa u kinu Kinoteka Mario Kozina razgovarat će na temu 'Strah, otpor, umjetnost'

Kako se ističe u najavi, povod za razgovor sugovornicima ZKM-ova trećeg Zooma, koji se ovaj put odvija u suradnji s kinom Kinoteka, upravo je 9. svibnja, Dan pobjede nad fašizmom i jedan od najvažnijih datuma europske povijesti.

'U temelje ujedinjene Europe ugrađena je pobjeda nad fašizmom, i od navedenih sugovornika čut ćemo kako ocjenjuju odnos suvremenog hrvatskog i slovenskog društva prema temi fašizma i ekstremizama', stoji u najavi.

I ZKM-ova hvaljena predstava 'Eichmann u Jeruzalemu', koju je režirao Lorenci, bit će također okosnica njihovog razgovora o ulozi i načinu na koji se temi holokausta pristupa kroz suvremenu umjetnost, posebice kroz kazalište i film.

 'U trenutku kad se holokaust kao iskustvo od nas udaljava, kad je preživjelih svjedoka toga zločina bez presedana sve manje, susrećemo li se opet s velikom opasnošću da se zlo ponovi?', dodaje se u najavi.

Razgovor će se moći pratiti 09. svibnja na facebook stranici Zagrebačkog kazališta mladih u 18 sati.