I OVE GODINE U VARAŽDINU

Tijekom 10 dana 93 koncerta na Špancirfestu

24.08.2012 u 10:55

Bionic
Reading

U petak, 24. kolovoza, počinje Špancirfest. Bogat i raznovrsan program i ove, 14. godine u nizu, donosi mnoštvo sadržaja koji će oduševiti publiku svih uzrasta i zadovoljiti svačiji ukus. Na pet pozornica u jezgri grada tijekom deset dana održat će se 52 koncerta, dok će još oko 40 izvođača nastupiti na Party pozornici Arena uz Dravu. Također, u varaždinskom HNK održat će se dobrotvorni koncert za Udrugu Spas na kojem će nastupiti čak 13 opernih zvijezda

MTV pozornica bit će krcata jakim imenima svjetske i domaće scene, poput Flogging Molly, Leningrad Cowboys, Kultur Shock, Kiril Dzajkovski, Dječaci, Partibrejkers i mnogih drugih, a Dubioza Kolektiv će na Špancirfestu ekskluzivno predstaviti svoj novi album. Posebno iznenađenje koje su organizatori pripremili za posjetitelje Špancirfesta je svakako hvaljeni mjuzikl Footloose.

Na Pan pozornicu tijekom 10 dana popest će se isto toliko atraktivnih imena – Josipa Lisac, Rambo Amadeus, Magnifico, kojem je ovo prvi nastup u Hrvatskoj, samo su neki od njih. Klape i tamburice naći će svoju publiku ispred pozornice Zagorje Tehnobeton, a ondje dolazi i glasoviti Mostar Sevdah Reunion. Ljubitelji bluesa, jazza i rocka dobro će se zabaviti na pozornici na kazališnom trgu


Zabava do jutra zajamčena je na Party pozornici Arena, a ističemo headlinere - vrsnog Gramophonedziju i legendarnog Tomcraft. 

Novost ove godine je pozornica Autozona na Trgu bana Jelačića gdje će se, uz koncert Natali Dizdar, održavati i dio programa uličnih performera.
Njih je ove godine najviše do sad te na varaždinske ulice i trgove donose više od 30 predstava. Prvi put će Špancirfest ugostiti i cirkus, španjolski duo Nando i Maila, a ulica će odzvanjati i glazbom oko 20 uličnih svirača.

Habdelićeva ulica pretvorena je u Park kreative. Ondje će se održati šest kreativnih radionica za djecu te jedna za odrasle. Studenti Studija dizajna će zajedno s Varaždincima raditi na kreativnim rješenjima za grad, a pozivaju varaždinske gospodarstvanike da im se pridruže. Za bebe je i ove godine prisutan Baja – buf, događanje koje je prošle godine oduševilo sve novopečene roditelje. Također, u Parku kreative održavat će se predstave za djecu, a mališani se mogu zabavljati i na Trgu slobode gdje će se održavati lutkarske predstave

Nezaobilazni Vindiland ove godine, uz zabavu i rekreaciju za djecu, ponovo organizira i noćno kino.
 
Po prvi put, ove je godine ostvarena suradnja s HNK Varaždin te će se ondje održati pet predstava komedije.

Ne smijemo zaboraviti ni ulične izlagače, njih 150 koji stižu iz cijele Hrvatske. Bit će predstavljeni tradicijski obrti i delicije hrvatske kulinarske baštine, a u Gajevoj ulici smjestit će se kreativna industrija. Vlasnici varaždinskih dvorišta otvorit će svoja mala carstva posjetiteljima.

Uz sve navedeno, tijekom Špancirfesta očekuje nas još mnoštvo sadržaja i popratnih događanja koja će staviti osmijeh na lice svim posjetiteljima te će ponovo Špancirfest potvrditi svoj slogan Festival dobrih emocija.

Podsjećamo, ulaznice za MTV pozornicu i predstave komedije mogu se kupiti na prodajnim mjestima sustava Eventim, a za Party pozornicu Arena putem web stranice Entrio.hr. Sve informacije o programu i o ulaznicama nalaze se na web stranici Špancirfesta www.spancirfest.com

ŠPANCIRFEST U BROJKAMA:
93 koncerta
6 pozornica
20 uličnih svirača
30 uličnih predstava
5 predstava komedije
1 mjuzikl
12 predstava za djecu
7 kreativnih radionica
150 uličnih izlagača
19 filmova u noćnom kinu