munjeviti treći singl

TereT donosi 'Oluju' i pridružuje se JeboTon labelu

20.12.2023 u 10:32

Bionic
Reading

Bend TereT objavio je pjesmu 'Oluja', svoj munjeviti treći singl. Nakon što je pjesme 'Spasi me' i 'Cimet' objavio samostalno, trećim se singlom mladi peteročlani bend pridružuje JeboTon labelu i najavljuje album prvijenac 'Ulice'

TereT su 2022. godine osnovali Fran Kovačević (vokal, gitara), Borna Brosig (gitara, prateći vokal) i Antonio Jakus (bas gitara), a ovog su im se ljeta pridružili i Jan Shourgot na klavijaturama te Luka Dučić na bubnjevima i pratećem vokalu.

Kombinirajući elemente indie, funk, hard rock i psihodelične glazbe, mladi bend palindromskog imena u potrazi za vlastitim glazbenim i autorskim identitetom stvara svoj jedinstveni novi zvuk. Pjesma "Oluja" njihovo je najžešće ostvarenje do sada, ispunjeno destruktivnim riffovima, funky ritmovima, psihodeličnim melodijama, zanimljivim tranzicijama i brojnim efektima. Singlom najavljuju i svoj debitantski album "Ulice" koji planiraju objaviti već sredinom siječnja.

Izvor: Društvene mreže

„Previše je vremena prošlo otkako smo izbacili neku pjesmu. Taj period ironično zovemo 'zatišje pred Oluju' jer smo znali da ćemo se vratiti s nečim jačim prije nego što smo uopće znali da će nam se sljedeći singl zvati 'Oluja', a kamoli da će promovirati naš debi album 'Ulice'... U vlastitom makeshift studiju posvetili smo najviše vremena za ovu stvar, imali smo i najviše slobode jer je pjesma bila labavo definirana. Dali smo si slobodu eksperimentiranja sa zvukovima - gudalo, raznolike klavijature, efekti od A do Z... Glavna je tematika proizašla iz jedne naše prijateljske anegdote, a ima i elemenata ljetne oluje koja je zahvatila Hrvatsku ove godine“, ispričali su dečki iz TereTa.

Iako ne postoji ni dvije godine, TereT je u svom rezimeu nanizao brojne klupske i festivalske nastupe. Svirali su po različitim klubovima u Zagrebu, od Melina i Spunka, preko Hard Placea i Sax-a, a predstavili su se i na festivalu školskih bendova Superval. Održali su koncerte u Puli, Samoboru i Šibeniku, a u zagrebačkoj su Hali dijelili pozornicu i s poznatim kultnim bendom Zabranjeno pušenje kada su im nastupili kao predgrupa.

TereT možete uhvatiti uživo na festivalu Superval+ koji će se održati 4. siječnja 2024. godine u Vintage Industrial Baru. Nakon toga slijedi velika promocija prvijenca 'Ulice' koja će se održati u četvrtak, 8. veljače u Tvornici kulture.