u režiji Borisa Svrtana

Teatar Gavran sezonu otpočinje komedijom 'Sladoled'

17.10.2023 u 15:21

Bionic
Reading

Novu kazališnu sezonu Teatar Gavran za zagrebačku publiku počinje u Maloj dvorani Lisinski u subotu, 21. listopada obnovom komedije uspješnice 'Sladoled' u režiji Borisa Svrtana s Mladenom Gavran i Anom Vilenicom u glavnim ulogama, najavljeno je u utorak iz Teatra Gavran

Riječ je, kako se navodi, o višestruko nagrađivanoj predstavi koja je imala više od 150 repriza, a sada se, nakon trogodišnje pauze, vraća na scenu.

Od ostalih repriznih izvedbi na repertoaru Teatra Gavrana ostaju predstave "Bit će sve u redu", "Sve o muškarcima", "Glasnogovornik", "Na kavici u podne" i "Savršeni partner". Nakon nedavnog uspješnog gostovanja u Pragu s predstavom "Na kavici u podne" na "14. GavranFestu", s istom će predstavom Teatar Gavran u studenome ove godine gostovati u Oslu, u Norveškoj te u Pečuhu i u Mađarskoj, navodi Teatar Gavran.

U veljači 2024. godine održat će se premijera nove intrigantne komedije Mire Gavrana "Agencija za sreću", čija je priča situirana u Zagreb ovih dana, napominje Teatar i dodaje kako u njoj prva hrvatska agencija, osnovana po uzoru na japanske agencije čiji je cilj nadomjestiti pripadnike njihove obitelji, na topao i humoran način sudbinski određuje junake ove neobične priče.

U svibnju 2024. godine Teatar Gavran organizirat će 3. Zagrebački festival monodrame u suradnji sa Studentskim centrom u Zagrebu i Teatrom ITD. Na festivalu će publika imati prigodu vidjeti ponajbolje monodrame hrvatskih teatara izvedene tijekom 2022. i 2023. godine.

Uz spomenute predstave za odrasle, Dječja scena Teatra Gavran na repertoaru ima predstave za najmlađe "Bjelobradi nosi darove", "Mudra sova i lukava lisica", "Doktor od životinjica" i "Zeko eko traži mamu".

Teatar Gavran osnovan je prije dvadeset i jednu godinu te je i nadalje posvećen predstavama u kojima su glumci u prvom planu, gostujući na radost publike diljem Hrvatske, ali i u desetak europskih zemalja.