PREDSTAVA 'GARAŽA'

TBF-ovci putuju na veliku borbu u SAD

Bionic
Reading

Momci iz TBF-a i ostatak postave predstave 'Garaža' redatelja Ivice Buljana spremaju se na put u New York. Tamo će se za mjesec dana u kultnom klubu La MaMa održati premijera predstave čiji su dijelovi prikazani u ZKM-u

Predstava je nastala prema prvom romanu hrvatskog pisca Zdenka Mesarića, a njezino postavljanje preko Bare rezultat je dugogodišnje suradnje ZKM-a, njegove ravnateljice Dubravke Vrgoč i Ellen Stewart, legende svjetske kazališne scene, dok je La MaMa ujedno koproducent.

Priča se bavi dječakom Binatom kojeg otac šalje u ultimate fight borbe, da bi preživjeli, a s druge strane u idiličnu Binatovu zemlju dolaze turisti iz cijelog svijeta umirati. To je idealna zemlja, ne za život, nego za umiranje, a radnja se odvija na dvije razine: jedna prati borbe u garaži i zapravo je junakov pad i propast, a druga prati razvoj eutanazijskog turizma.

'Za naš ansambl je velik test i izazov nastupiti u tom kazalištu, u kojem su radili neki od najvećih redatelja i glumaca današnjice, poput Ala Pacina. Premijera je zakazana za 28., a pred američkim gledateljima odigrat ćemo osam predstava', istaknuo je na jučerašnjem predstavljanju projekta u ZKM-u Ivica Buljan, u kojem su glumci pokazali i kako su savladali borilačke vještine. Za 'Garažu', rađenu prema Mesarićevu djelu, spoju znanstvene fantastike, drame, borilačkih vještina i filma noira, Buljan je ponovno angažirao TBF-ovce, za koje kaže da su za njega više od benda.

U predstavi, osim Saše Antića i Mladena Badovinca, glume i druga poznata imena, poput Ksenije Marinković, Frane Maškovića, Gorana Bogdana, Nine Violić, Doris Šarić Kukuljica, Barbare Prpić i Sretena Mokrovića. Glumce je uvježbao trener borilačkih vještina Marinko Petričević.