CENČIĆ U DUBROVNIKU

Svjetski slavni kontratenor na Igrama

12.07.2010 u 10:22

Bionic
Reading

Slavni kontratenor Max Emanuel Cenčić i švicarski ansambl I Barrochisti održat će koncert u sklopu Vip programa Dubrovačkih ljetnih igara u Atriju Kneževa dvora, 13. srpnja s početkom u 21.30

Festivalska publika imat će priliku uživati u izvedbi arija Handelove opere 'Agrippina' te u skladbama kasnobaroknog majstora Albinonija i najvećeg talijanskog skladatelja Vivaldija.

Hrvatski kontratenor Max Emanuel Cenčić, jedan od vodećih pjevača tog žanra u svijetu, vrlo se rano počeo školovati u rodnom Zagrebu gdje je prvi put nastupio kao šestogodišnjak. Doduše, u ranom djetinjstvu napustio je Zagreb te se u cijelosti glazbeno formirao u austrijskoj prijestolnici. Max Emanuel Cenčić uživa status internacionalne pjevačke zvijezde te se iz tjedna u tjedan diljem svijeta izravno potvrđuje na vodećim opernim pozornicama i koncertnim podijima svijeta. No Cenčić je itekako sklon nemalim repertoarnim izazovima, pa se tako nedavno vratio s japanske turneje gdje je pod vodstvom Riccarda Mutija bio solist u izvedbama Orffove scenske kantate 'Carmina Burana', a u studenom na sceni Bečke državne opere sudjelovati će na praizvedbi 'Medeje', najnovije opere suvremenog njemačkog skladatelja Ariberta Reimanna.

Švicarski ansambl I Barrochisti tvore vrhunski švicarski i talijanski glazbenici koji se pojavljuju u različitim formacijama, a koji imaju bogato iskustvo sudjelovanja i u drugim poznatim europskim sastavima takve vrste. Ansambl krasi iznimna uigranost i tehnička sprema, velika ritmička sigurnost i vrhunski osjećaj za staru meloharmoniju.

Za više informacija posjetite stranice festivala.