OD 14. DO 16. LISTOPADA

Svjetska konferencija etnografskih muzeja u Zagrebu

10.10.2014 u 17:42

Bionic
Reading

Međunarodna muzejska konferencija ICOM-ovog Komiteta za etnografske muzeje održat će se u Zagrebu u Muzeju Mimara od 14. do 16. listopada

Komitet za etnografske muzeje održat će svjetsku muzejsku konferenciju u Zagrebu u trajanju od 14. do 16. listopada u suradnji s Fakultetom muzejskih studija britanskog Sveučilišta iz Leicestera.

Na konferenciji će sudjelovati muzejski profesionalci iz 29 zemalja svijeta, od Izraela i Zimbabvea preko Njemačke i Finske do Kanade i Južne Koreje, koji će na ovom znanstvenom skupu raspravljati o temi 'Muzeji i inovacije'.

Muzeji današnjice odgovaraju na izazove suvremenog društva inovativnim načinima predstavljanja baštine, a muzeologija danas ima složenu ulogu u objašnjavanju socijalnih pitanja i pronalaženju mogućnosti pozitivnog utjecaja muzeja na globalno društvo.

Ovaj međunarodni skup prigoda je sudionicima za upoznavanje hrvatske metropole i Istre. Pokrovitelji konferencije su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba. Uz glavnog organizatora, Etnografski muzej Zagreba, suradnji su se pridružili zagrebački muzeji: Muzej Mimara, Muzej grada Zagreba i Galerija Klovićevi dvori.

Program konferencije dostupan je na službenoj web stranici