ARHITEKTURA I PEJZAŽI

Svijet kroz foto objektiv Christiana Gadlera

12.12.2008 u 11:00

Bionic
Reading

Radovi umjetničkog fotografa Christiana Gadlera bit će izloženi na jednovečernjoj izložbi u zagrebačkom baru Fly!

Zanimljiv umjetnički izražaj svijeta gledanog kroz objektiv fotoaparata i prikazan na vrlo osebujan i zanimljiv način zapravo je čest opis djela fotografa i umjetnika Christiana Davida Gadlera. Njegove fotografije svjedoče o osebujnom stilu i kreativnosti u izražaju kompozicije koje su dosad publika i kritika vrlo dobro prihvatili.

Ne treba sumnjati da će i predstojeća Gadlerova izložba biti vrlo uspješna, pogotovo jer će biti riječ o dijelu njegova opusa na temu hrvatske i kanadske arhitekture te hrvatskih pejzaža.

'Izložbu sam pripremao dugo i temeljito, a odabrani radovi neki su od meni najdražih. Zagrebačkoj publici ovog ću se puta predstaviti fotografijama arhitekture hrvatskih i kanadskih gradova, što će na neki način biti i usporedba tih dviju prilično različitih kultura, te fotografijama pejzaža u kojima će dominirati morski i riječni motivi snimljeni isključivo u Hrvatskoj', kazao nam je Gadler u kratkoj najavi izložbe koja će biti postavljena u prostoru zagrebačkog bara  Fly!.

Zanimljivosti i poticanju znatiželje ljubitelja dobre fotografije svakako će pridonijeti činjenica da će izložba biti jednovečernja, što znači da će propuštanjem otvaranja poklonici umjetnosti fotografije ostati zakinuti za upoznavanje fotografija ovog autora.

Otvorenje izložbe bit će 17. prosinca u 20 sati, a kao zanimljivost naglasimo i da će na velikim LCD ekranima posjetitelji  moći vidjeti dio spomenutog opusa. Inače, 40-godišnji Christian David Gadler se amaterskom fotografijom počeo baviti 1983, dok se i profesionalno opredijelio za život fotografa i fotoreportera 1998. Prve fotografije objavio je u Vjesniku, kao portrete klasičnih gradskih tema. Kad je u pitanju njegov umjetnički izražaj, valja pripomenuti da se osobno najradije opredjeljuje za portrete i aktove. Dio tih fotografija već je prikazan na šest skupnih i samostalnih izložbi.