PREMIJERA U KEREMPUHU

Sve o tajnama muškaraca, seksa i muško-ženskih odnosa

23.10.2014 u 14:39

Bionic
Reading

Na Sceni Vidra zagrebačkog Satiričkog kazališta Kerempuh u ponedjeljak 27. listopada premijerno će biti izvedena svjetska hit-predstava '5žena.com', novi redateljski projekt glumca Renea Bitorajca u kojemu se na duhovit način tematizira ženski pogled na svijet.

Predstava je nastala u koprodukciji Kerempuha i umjetničke organizacije Teatroman prema predlošku španjolskoga pisca Josea Miguela Contrerasa

Kako se ističe u najavi, riječ je o velikom inozemnom hitu koji je u Bilbau i Madridu 2002. u samo dva tjedna pogledalo više od pedeset tisuća ljudi i koja je postala apsolutni hit koji se izvodio u mnogim zemljama, svugdje postižući jednaki uspjeh.

U predstavi glumice Nataša Dangubić, Daria Lorenzi Flatz, Nataša Janjić, Nina Erak Svrtan i Mia Anočić Valentić na duhovit i autoironičan način interpretiraju razne aspekte ženskog pogleda na svijet.

U svojim ispovjestima Tea (Anočić-Valentić), Gloria (Dangubić), Đurđa (Erak-Svrtan), Indira (Lorenzi Flatz) i Jelena (Janjić) odbacuju sve maske, 'raskrinkavajući tajne muškaraca, seksa i muško-ženskih odnosa', stoji u najavi.

Domaću verziju tog 'kazališnog spektakla' na Sceni Vidra redateljski postavlja Bitorajac, glumac čiji su autorski projekti već prepoznati kao naslovi koji ruše rekorde gledanosti, a koji potpisuje i prilagodbu teksta, dodaje se.

Autor glazbe je Mario Mirković, kostimografkinja Vedrana Rapić, oblikovatelj svjetla Olivije Marečić, a video projekcija Saša Marković