AUTOBIOGRAFIJA

Sve o Morrisseyju od rođenja do danas

07.10.2013 u 10:14

Bionic
Reading

Dugo očekivana autobiografija britanskog glazbenika Morrisseyja uskoro bi trebala ugledati svjetlo dana, a ako je vjerovati najnovijoj objavi na glazbenikovoj neslužbenoj internetskoj stranici True To You, svjetskom će čitateljstvu u engleskom izvorniku biti dostupna već 17. listopada

Kako prenosi mjesečnik Uncut u svojem online izdanju, taj je datum naveden u objavi, koja također navodi ime i izravni broj telefona osobe u uredu za odnose s javnošću nakladnika Penguin Books.

Knjiga jednostavnog naslova 'Autobiografija' na 480 stranica obuhvaća razdoblje Morrisseyjeva života od rođenja do danas.

Steven Patrick Morrissey rođen je 22. svibnja 1959. u Manchesteru. Pjevač, tekstopisac i suosnivač skupine The Smiths (1982-1987), nakon razlaza grupe nastavio je uspješnu samostalnu karijeru, a u proteklih je 26 godina izdao tri najprodavanija albuma u Engleskoj, i to u tri različita desetljeća.

Ukupno mu je jedanaest albuma ušlo među prvih deset najprodavanijih (plus devet snimljenih sa Smithsima), a pjesme su mu među ostalima obradili David Bowie, Nancy Sinatra, Marianne Faithfull, Chrissie Hynde, Thelma Houston, My Chemical Romance i Christy Moore.

Kao velikog borca za zaštitu životinja, Morrisseyja su gledatelji BBC-a 2006. proglasili drugom najvećom britanskom živućom legendom, iza prirodoslovca Davida Attenborougha. U novinskom ispitivanju javnog mnijenja 2007. proglašen je najistaknutijim britanskim sjevernjakom. Godine 2012., uručeni su mu ključevi grada Tel-Aviva.

'Većina pop zvijezda prvo mora umrijeti kako bi dosegnula status legende kakav je Morrissey ostvario još za života', stoji u najavi knjige na mrežnim stranicama Penguin Classicsa.

Knjigu je već moguće naručiti na Amazonu, a dostupna je i u elektronskom obliku.