NOVA PRODUKCIJA

'Sunce djever i Neva Nevičica' Male scene premijerno u Muzeju grada Zagreba

11.11.2020 u 13:22

Bionic
Reading

Kazalište Mala scena kao svoju sljedeću premijeru najavljuje, u nedjelju 15. studenoga u Muzeju grada Zagreba, predstavu "Sunce djever i Neva Nevičica" u režiji Ivice Šimića i pripovjednoj interpretaciji Buge Marije Šimić, te uz glazbeno ruho Mateja Meštrovića

Kako se ističe u najavi, projekt se realizira u suradnji s Muzejom grada Zagreba, gdje će biti održana premijerna izvedba, a bit će moguće kupiti ulaznicu samo za predstavu ili skupnu ulaznicu za posjet Muzeju i predstavu.

U online režiji Ivice Šimića i uz glazbeni ruho Mateja Meštrovića, slavna bajka Ivane Brlić-Mažuranić u novoj produkciji Male scene postat će uzbudljiva i napeta avantura namijenjena djeci od osam godina naviše, u koji će gledatelj imati priliku biti junak/junakinja i sudjelovati u radnji.

"Korona-kriza okrenula je naše živote naglavačke i pokrenula nas u novim smjerovima i novim inicijativama u suradnji s Muzejom grada Zagreba. Naš projekt Mala scena online pokazao je da našu publiku sve više zanima pričanje priča (preko 600 tisuća pregleda!) i kocka je pala! Ivica i Buga, tata i kći, krenuli su u novu avanturu osmišljavanja predstave/priče i režije – online. Sve je postalo online, zašto ne i režija?", stoji u najavi.

Premda režirana online, ova je predstava, nakon "Sportskog života letećeg Martina" 2016. godine i odlaska u Kinu, povratak Ivice Šimića Maloj sceni.

Uz čudesnu glazbu i nesvakidašnje rekvizite, svima dobro poznatu priču pričat će Buga Marija Šimić, a nakon premijerne izvedbe 15. studenoga, moći će se pogledati i 21. studenog u sklopu manifestacije Noć kazališta.

Rezervacija ulaznica moguća je putem linka, a za skupnu ulaznicu (Muzej + predstava), rezervacija je moguća e-poštom na info@mala-scena.hr.

Kako bi odgovorili na pojačan oprez gledatelja uslijed pandemijskih okolnosti, iz Male scene najavljuju da će se od 14. studenoga subotnje matineje toga kazališta moći pogledati putem online prijenosa uživo. Ulaznice za streaming može se rezervirati putem maila info@mala-scena.hr.

Prva predstava koju će biti moguće pogledati i online bit će "Priča o svjetlu" (1,5+) 14. listopada u 10 sati. Zatim slijede predstave "Plačko" 21. listopada u 17 sati (3+) naviše te "Priča o VELIKOM i malom" 28. listopada u 10 sati (1,5+).