IZLOŽBA NA DVIJE LOKACIJE

Subversive oživljava umjetnost istočne Europe

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 07.05.2010 14:29
  • Objavljeno 07.05.2010 u 13:30
Srp_i_cekic

Srp_i_cekic

Izvor: Promo fotografije / Autor: subversivefilmfestival.com

Izložba 'Umjetnost uvijek ima posljedice' u sklopu popratnog programa Subversive Film Festivala bit će otvorena u subotu, 8. svibnja u 12 sati u staroj zgradi Muzeja suvremene umjetnosti i Galeriji Nova

Izložba se bavi politikom izlaganja te, uključujući povijesne radove i nove produkcije, arhivsku građu i istraživačku dokumentaciju, rekonstruirajući i reinterpretirajući paradigmatske umjetničke i izložbene pozicije od 1950-ih godina do danas, ukazuje na povijesni kontinuitet srodnih umjetničkih eksperimenata koji propituju društvenu ulogu umjetnosti.

subversivefilmfestival.com

subversivefilmfestival.com

Izvor: Promo fotografije / Autor: subversivefilmfestival.com

Naslov 'Umjetnost uvijek ima posljedice' preuzet je iz konceptualnog teksta Mladena Stilinovića 'Tekst nogom' iz 1984. i upućuje na istraživanje odnosa koji umjetnost ima na realnost, ali i na jednaku važnost unutrašnjih, bitno umjetničkih procedura kojima se umjetnost opetovano ograničava na polje umjetnosti.

Proizlazi iz dvogodišnjeg suradničkog projekta organizacija Tranzit.hu iz Budimpešte, Muzeum Sztuki iz Lodza, Centra za nove medije, Kuda.org iz Novog Sada i Što, kako i za koga/WHW iz Zagreba koji se bavio temama vezanim za modernističko nasljeđe i zajedničku povijest.

Bit će izloženi radovi Gorana Đorđevića, Miklósa Erdélya, Andreasa Fogarasija, Guerilla Art Action Group, Tibora Hajasa, Sanje Iveković, Andreje Kulunčić, Davida Maljkovića, Dimitrija Bašičevića Mangelosa, Vlade Marteka, Pieta Mondriana, Cipriana Mureşana, Deimantasa Narkevičiusa, Novog Kolektivizma, Andrzeja Partuma, Gyula Pauera, Tome Savić - Gecana, Seana Snydera, Tamása St.Aubyja, Mladena Stilinovića, Bálint Szombathyja, Milana Trenca , Ultra-reda, Vježbe kreativnosti (Miklós Erdély i Dóra Maurer).

Izložba će biti otvorena do 2. lipnja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi