'RAČUNAJTE NA NAS'

Studenti ADU u Zagrebu izlažu fotografije

  • Autor: M.P.
  • Zadnja izmjena 01.07.2009 11:03
  • Objavljeno 01.07.2009 u 10:43
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Izbor iz godišnje fotografske produkcije studenata Akademije dramskih umjetnosti bit će izložen od 2. srpnja u Galeriji ULUPUH u Tkalčićevoj 14, a izložba je nazvana 'Nova imena'

Selekciju radova i likovni postav izložbe načinili su profesori s fakulteta Sandra Vitaljić, Darije Petković i Jelena Blagović.

Izložba široj javnosti pruža uvid u radove mladih autora, polaznika različitih godina na Odsjeku snimanja Akademije, uz pojedine radove studenata drugih odsjeka, montaže, režije i produkcije. Na tragu nastojanja Akademije da se unutar njenih okvira u dogledno vrijeme profilira zaseban odsjek fotografije, izložba upoznaje javnost s tom inicijativom, ali i same studente potiče na temeljitije bavljenje ovim medijem u okviru studija i dalje, tijekom profesionalne karijere, kazali su organizatori.

'Ova izložba predstavlja nova imena i iz tog razloga ima zavodljivost obećanja, nagovještaja budućnosti. U posljednje vrijeme, naime i unutar najvećih nacionalnih smotri poput Salona i slično, radovi studenata redovito osvajaju nagrade žirija, pri tom ne u kategoriji 'studentskih radova' nego uopće. Možda je i ovdje atribut 'studentska' tek tehnički, a ne kvalitativni opis izložbe studenata koji svojim radovima poručuju 'računajte na nas'', zapisala je Maša Štrbac u predgovoru kataloga izložbe.

Izložba će biti otvorena do 20. srpnja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!