HNK SPLIT

Štrljić sastavio program, Mucalo na čekanju

Bionic
Reading

Program za kazališnu sezonu u HNK Split pripremit će aktualni intendant Milan Štrljić, da to kazalište ne bi ostalo bez pet milijuna kuna koje dodjeljuje Ministarstvo kulture

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, ministar kulture Božo Biškupić zamolio je aktualnog intendanta HNK Split Milana Štrljića da sastavi program za iduću kazališnu sezonu da  teatar ne ostane bez pet milijuna kuna koje dodjeljuje Ministarstvo.

Program treba predati do 20. srpnja, a Duško Mucalo, koji će prema planovima preuzeti mjesto intendanta, taj zadatak ne bi stigao izvršiti.

Milan Štrljić
potvrdio je da već ima program za iduću sezonu i da će ga predati do zadanog roka zbog dobrobiti teatra. 'Meni je HNK Split i njegova budućnost u ovom trenutku najvažnija, a olako se odreći toga novca, značilo bi odreći se i izvedbi i ugroziti egzistenciju zaposlenih, samo o tome, izgleda, nitko ne misli', kazao je Štrljić za Slobodnu Dalmaciju.

Zbog novonastale situacije neće biti žurbe ni s imenovanjem novog intendanta Duška Mucala, već će konačna odluka biti donesena najesen.