Teatar &TD

Stiže 'Tarzan' u režiji Aleksandra Švabića i Dražena Šivaka

11.04.2023 u 15:08

Bionic
Reading

Tetar &TD kao svoju sljedeću premijeru najavljuje za srijedu, 19. travnja, predstavu 'Tarzan' višestruko nagrađivanog slovenskog pisca i dramatičara Roka Vilčnika u režiji Aleksandra Švabića i Dražena Šivaka

Kako se ističe u najavi, drama "Tarzan" slovenskog autora Roka Vilčnika propituje ljudsko i životinjsko u ljudima. Kroz nesvakidašnji zaplet, ona razotkriva ljudsku eksploataciju drugih, ali i prirode.

U predstavi nastupaju glumci Olga Pakalović, Marin Klišmanić i Dražen Šivak.

'Nakon nekoliko godina zajedničkog života i zaljubljenosti, parovima često slijedi kriza. No, kada je On Tarzan, a Ona Jane, onda ta kriza prerasta njih same. Čovjek odgojen kao majmun, hijena odgojena kao čovjek i čovječica iz visokog društva, u ovoj crnohumornoj drami smješteni su usred nemilosrdne džungle. Njezina ravnoteža im ne dopušta da dobiju ono što očekuju u ostvarenju svojih ciljeva pa na tom putu na površinu izbijaju ljudska pohlepa, zavist i arogancija. Ideja o instinktu i razumu dobiva nove nijanse, a trokut protagonista otkriva međusobne mračne strane', ističu u najavi predstave, iz &TD-a.

  • +2
'Tarzan' u ITD-u Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Teatar &TD

Autor teksta je Rok Vilčnik, a igra se u prijevodu Dražena Šivaka, koji supotpisuje režiju s Aleksandrom Švabićem. Autor glazbe je Maro Market, scenografiju i kostimografiju osmišljavaju Mia Popovska i David Morhan, a oblikovatelj svjetla je Martin Šatović.

Predstava je nastala u koprodukciji Kazališta Grupa i Teatra &TD.

Premijerna izvedba je u srijedu, 19. travnja, u Polukružnoj dvorani Teatra &TD. Reprizne izvedbe na rasporedu su 20. i 21. travnja.