MILIJUNTI POSJETITELJ U 2015.

Srušen rekord gledatelja u domaćim kinima

17.04.2015 u 11:19

Bionic
Reading

Blitz film i video distribucija dočekala je milijuntog kino-gledatelj, priopćili su. Rani uspjeh u 2015. godini, Blitz je osigurao raznolikom listom filmova u vi­še žanrova. Tako prva dva mjesta zauzimaju veliki hitovi — 'Pedeset nijan­si sive', kao i posljednji u nizu filmova 'Brzi i žestoki' koji je ostvario najbolje otvaranje ove franšize u Hrvatskoj

Osim ova dva mega uspješna naslova, listu TOP 5 najgledanijih filmova čine:

1. 'Pedeset nijansi sive' (s ukupnim brojem od 150 671 gledatelja do sada, još uvijek je u kino-distribuciji)
2. 'Brzi i žestoki 7' (s ukupnim brojem od 82 083 gledatelja do sada, još uvijek je u kino-distribuciji)
3. '96 sati: U bijegu' (s ukupnim brojem od 65 599 gledatelja do sada)
4. 'Fokus' (s ukupnim brojem od 49 289 gledatelja do sada, još uvijek je u kino-distribuciji)
5. 'Snajperist' (s ukupnim brojem od 45 077 gledatelja do sada)

Blitz film i video distribucija i u drugom dijelu godine punom snagom ide naprijed s listom jakih blockbustera koji nam stižu i koji će zasigurno puniti kino-dvorane. Stoga neće biti iznenađenje ukoliko se ostvari još koji rekord uoči otvaranja filmova kao što su dugoiščekivana 'Bezvremenska Adaline' s Blake Lively u glavnoj ulozi; legendarni nastavak franšize studija Warner Bros. 'Pobješnjeli Max: Divlja cesta', koji nam u kina dolazi 14. svibnja; genijalna akcijska komedija studija 20th Century Fox 'Špijunka' sa Melissom McCarthy u glavnoj ulozi, koja u kina stiže 4. lipnja. Izvršni producent Ste­ven Spielberg napokon se vraća serijalu Jurski park s novim nastavkom 'Jurski svijet', koji u kina stiže 11. lipnja — ovoga puta pod režijskom pali­com Colina Trevorrowa. Studio Universal donosi nam i novi nastavak urne­besne komedije 'TED 2' koji ćemo gledati od 25. lipnja, a već 9. srpnja sti­že nam žuta epidemija 'Malci'.

Bogato filmsko ljeto prepuno je Blitzovih mega hitova poput novog nastav­ka Terminatora, 'Terminator: Genisys' (u kinima od 2. srpnja); fantastič­nog trilera 'Izvan/Sebe' sa Ryanom Reynoldsom i Benom Kingsleyjem u glavnim ulogama (u kinima od 9.srpnja); nove avanture Petra Pana u viso­kobudžetnom blockbusteru studija Warner Bros. 'Pan' (u kinima od 23. srp­nja); dugoiščekivani nastavak mega franšize Toma Cruisea 'Nemoguća mi­sija: Odmetnuti' (u kinima od 30. srpnja). Vraća se i Marvelov najdugovje­čniji tim superheroja 'Fantastična četvorka' (u kinima od 6. kolovoza), kao i fantastična animacija 'Mune - Čuvar Mjeseca' (u kinima od 20. kolovoza) te novi film reditelja Guyja Ritchieja pod nazivom 'Šifra U.N.C.L.E.' (u kini­ma od 20. kolovoza).

Niti druga polovica godine, kada nam stiže i novi nastavak velikoga kino-hita 'Igre gladi: Šojka rugalica 2. dio', neće biti ništa manje uzbudljiva. Tada nam stižu hitovi kao što je 'Avantura Everest' sa Joshom Brolinom, Ro­binom Wrightom Jakeom Gyllenhaalom i Keirom Knightley u glavnim ulo­gama; 'London Has Fallen' sa Gerardom Butlerom i Morganom Freema­nom; novi nastavak hita 'Labirint: kroz spaljenu zemlju'; povratnički ho­ror Guillerma del Tora 'Crimson Peak'; novi film slavnog redatelja Ridleyja Scotta pod nazivom 'Martian', kao i mnogi drugi kino-hitovi koje nestrpljivo očekujemo.