SMRT SUPERJUNAKA

Spider-Man šokantno ubijen

27.12.2012 u 12:52

Bionic
Reading

Kako bi označili 50 godina izlaženja strip serijala Spider-Man, autori su se odlučili na hrabar potez, uništenje samog junaka. 'To je vrlo čudan Spider-Man i vrlo bizaran nastavak priče u kojem više ne postoji Peter Parker', najavio je autor Dan Slott

Umirući zlikovac iz serijala o Čovjeku pauku, dr. Otto Octavius, zamijenio je tijelo s mladim istraživačem Peterom Parkerom, iz čega slavni junak nije uspio naći izlaz te je, na iznenađenje svih dugogodišnjih ljubitelja serijala - poginuo.

Autor stripa Dan Slott objasnio je da je gradio napetost do konačnog momenta od povratka superzlikovca u serijal.

'Nazanimljivija stvar koje smo se dosjetili bila je prebacivanje mozga u tijelo zakletog neprijatelja, te smo odlučili da jednostavno pustimo da umre u njegovom unakaženom, oslabljenom, već umirućem tijelu. To nam se učinilo sjajnom idejom. Spider-Man će postati puno mračniji lik, ali zamjena tijela ne znači da će stupiti u protivnički kamp i postati superzlikovac. Do kraja broja, Peter Parker ipak ima svoju malu pobjedu. Ipak uspijeva podučiti Doc Ocka lekciju o velikoj moći uz koju dolazi velika odgovornost. Uz novo razumijevanje Spider-Manove etike, Ock će se i dalje boriti s vlastitim egoizmom i arogancijom. Na kraju zaključuje da će biti najveći superheroj svih vremena. To je vrlo čudan Spider-Man i vrlo bizaran nastavak priče u kojem više ne postoji Peter Parker', kazao je Slott.

Nakon objavljenih spoilera koji kruže netom, obožavatelji serijala izrazili su skeptičnost prema velikoj promjeni u sadržaju stripa.

'Kao i sa svim spoilerima, teško je dobiti pravu sliku. To je slično tome da netko želi prikazati novu pjesmu, ali zapamtio je tekst površno i pogriješio refren, pa većina zaključi da to zvuči grozno. U trenutku kad čuju finalnu verziju i pročitaju gotov uradak, mogu zaključiti što zapravo misle', objasnio je autor.

Ovaj tjedan, pohvale i pozitivne reakcije obožavatelja prednjačile su pred kritikama. Strip izdanje 700 zaključuje serijal 'The Amazing Spider-Man'. Čovjek pauk nastavit će svoj paralelni život u serijalu 'The Superior Spider-Man' čiji prvi broj izlazi 9. siječnja. Slott je najavio još jedno veliko iznenađenje za premijerni broj.