Colonello Futurista

'Sonvoyce on Source' - koncert, teatarsko uprizorenje i filmska projekcija u jednome - u ZPC-u

23.10.2019 u 11:28

Bionic
Reading

Audiovizualni performans umjetničkog kolektiva Sonvoyce on Source 'Colonello Futurista' održat će se u nedjelju 27. listopada 2019. u Zagrebačkom plesnom centru u 20 sati

Pedesetominutna izvedba uživo intermedijski je triptih - glazbeni koncert, teatarsko uprizorenje i filmska projekcija. Posvećen je futurizmu, radikalnom pokretu iz razdoblja rane avangarde i kontroverznim idejama umjetnika krajnje nekonvencionalnih nastojanja i stavova. 'Triptih je pokušaj stvaranja konteksta za moguća nova čitanja kompleksnog futurističkog nasljeđa. Višeznačnost ideja koje su promišljali umjetnici, a koje su važne za razumijevanje današnjeg svijeta, često su interpretirane isključivo, tendenciozno i jednodimenzionalno zbog spleta nesretnih povijesnih okolnosti i pozitivnog odnosa nekih umjetnika prema režimu krajnje isključivosti i terora. Ovo je mali doprinos ukazivanju na druge aspekte pokreta' stoji u najavi događaja, koji je nstao u produkciji udruge 25 FPS.

Umjetnički kolektiv Sonvoyce on Source djeluje od 2017. godine i kreira suvremene audiovizije na sjecištu znanosti, umjetnosti, tehnologije i glazbe. Koncept i režiju projekta potpisuje Vladislav Knežević, zvuk Alen Sinkauz i Nenad Sinkauz, a ton Hrvoje Pelicarić. Performeri u izvedbi su Tanja Vrvilo i Damir Bartol Indoš i glumac Mirko Soldano. Za dodatnu animaciju i video projekciju zadužen je Mario Kalogjera.