nove knjige

Siječanjski noviteti nakladnika Znanje i Vorto Palabra

  • Autor: M. Iv. / Hina
  • Zadnja izmjena 26.01.2023 14:48
  • Objavljeno 26.01.2023 u 14:48
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Auto

Nakladnici Znanje i Vorto Palabra kao posebne siječanjske poslastice najavljuju povijesni roman 'Vučja jazbina' Elodie Harper, postapokaliptični roman 'Kameno nebo' N.K. Jemisin, triler 'Lom' Sharon Bolton i popularnoznanstvenu knjigu 'Izvanzemaljac' Avija Loeba

Kako se ističe u najavi, ljubitelji povijesnih romana uživat će u "Vučjoj jazbini", prvom romanu iz trilogije o životu žena u drevnim Pompejima autorice Elodie Harper. Ova novinarka i nagrađivana spisateljica proučavala je pjesništvo na latinskome, i u originalu i u prijevodu, u sklopu studija engleske književnosti na Oxfordu te je zahvaljujući tome i dan-danas zanima drevni svijet.

Tako je nastala i "Vučja jazbina", dirljiva priča o preživljavanju, prijateljstvu i hrabrosti smještena u Pompeje, objavljena u izdanju Vorta Palabre i prijevodu Damira Biličića.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Isti nakladnik objavio je i "Kameno nebo" autorice N.K. Jemisin, završetak iznimno hvaljene i nagrađivane trilogije "Slomljena Zemlja", započete romanom "Peto doba" i triput ovjenčane nagradom Hugo. Trilogija je autorici trajno priskrbila mjesto među velikanima žanra, a samu završnicu mnogi smatraju najboljim nastavkom koji majstorski spaja elemente fantastike i (postapokaliptične) znanstvene fantastike. Prijevod potpisuje Dubravka Petrović.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

U izdanju nakladničke kuće Znanje objavljena je nova napetica proizašla iz pera majstorice žanra Sharon Bolton, "Lom". "Smještajući radnju na antarktičku ledenu pustoš, autorica se majstorski služi okruženjem koje pokreće zaplet, pri čemu prostorna izoliranost stvara osjećaj stalne napetosti, a isprepletenost sa šokantnim akcijskim scenama čini ovu knjigu inteligentnim trilerom", stoji u najavi.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Prijevod na hrvatski potpisuje Dubravka Pleše.

Za one koji vole promišljati o tajnama svemira, znanosti, religiji i budućnosti naše vrste, Znanje objavilo knjigu "Izvanzemaljac", provokativnu i uzbudljivu popularnoznanstvenu priču u kojoj Avi Loeb, ugledni harvardski astronom, iznosi svoju kontroverznu teoriju o posjetu izvanzemaljske tehnologije našem Sunčevu sustavu.

Iznoseći uzbudljiv, dobro argumentiran stav da smo možda nedavno spazili dokaz postojanja inteligentnog života u blizini Zemlje, Avi Loeb otvara neka od najvažnijih pitanja s kojima se kao ljudska vrsta suočavamo i uvjerava nas da je znanstvena znatiželja ključ našeg budućeg uspjeha, ističu iz Znanja.

Loebovu potragu za 'izvanzemaljcem' hrvatskim čitateljima vjerno su prenijeli prevoditelji Davor Lerinc i Ruđer Jeny.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Poslušajte podcast Crna rupa

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!