10 GODINA NA REPERTOARU

Šegrt Hlapić u Trešnji izvodi se po 200. put

09.03.2016 u 11:00

Bionic
Reading

U GK Trešnja ove će subote biti svečano. Predstava o šegrtu Hlapiću, dječaku malenom kao lakat i veselom kao ptica, bit će odigrana 200. put

Malo koja predstava očuva toliko originalnosti književnog djela prema kojem nastaje. Redatelju Reneu Medvešeku, koji je predstavu za Trešnju pripremio u travnju 2006., to je uspjelo u sadržajnom, ali prije svega i u jezičnom smislu.

Izvodeći predstavu pripovjedački, ansambl od jedanaest glumaca, vrlo disciplinirano, u brzom ritmu, razigrano i s nevjerojatnim glumačkim žarom, donosi pred gledatelja opise situacija, krajolika i likova.

Predstava je isprepletena hrvatskim narodnim motivima, narodnom glazbom i brojalicama, što je čini dodatno vrijednom.

U deset godina koliko je predstava na repertoaru, pogledalo ju je 50 tisuća posjetitelja. Svečana dvjestota izvedba, koja je na rasporedu 12. ožujka u 17 sati, okupit će gotovo originalnu postavu.

U ulozi Hlapića je Radovan Ruždjak, Gitu glumi Aleksandra Naumov, Rakan Rushaidat je Bundaš, Sanja Hrenar Papiga, Krunoslav Klabučar Grga i zli košarač, Ivana Bakarić Grgina majka i dobri košarač, Hrvoje Barišić Gospodar težaka, Vanda Vujanić Šušnjar Majstorica, Danijel Radečić Crni čovjek (izuzetak od originalne postave kao alternacija Senke Bulić), Živko Anočić Marko i gospodar vrtuljka, a Bojan Navojec Majstor Mrkonja i Miško.