SVE PO PRAVILIMA

Sanacijski upravitelj SC-a oglasio se o smjeni troje v. d. pomoćnika ravnatelja

09.08.2018 u 21:41

Bionic
Reading

Sanacijski upravitelj SC-a Mirko Bošnjak rekao je kako je odluka o smjeni troje v.d. pomoćnika ravnatelja sukladna je statutu i novom pravilniku

Iz Ureda sanacijskog upravitelja Studentskog centra Zagreb u četvrtak su priopćenjem reagirali na zahtjeve za revizijom i poništenjem odluke o smjeni Nataše Rajković s dužnosti pomoćnice ravnatelja za kulturu SC-a te su izvijestili da je Sanacijsko vijeće SC-a donijelo odluku o razrješenju troje v. d. pomoćnika ravnatelja nakon što im je 31. srpnja istekao mandat od četiri godine, a istaknuli su i da je ta odluka sukladna Statutu i novom Pravilniku o unutarnjem ustroju SC-a Zagreb.

Sanacijsko vijeće Studentskog centra u Zagrebu odluku je donijelo temeljem Statuta SC-a i na prijedlog sanacijskog upravitelja Mirka Bošnjaka.

Pomoćnici ravnatelja SC-a Zagreb počeli su obnašati dužnost 1. kolovoza 2014. temeljem odredbe članka 18. stavak 3. Statuta Studentskog centra u Zagrebu koja glasi: ‘Pomoćnike ravnatelja koji su voditelji ustrojbenih jedinica imenuje ravnatelj uz suglasnost Upravnog vijeća na rok od četiri godine’.

S obzirom da je 31. srpnja 2018. istekao rok određen citiranom odredbom, Sanacijsko vijeće donijelo je odluku o razrješenju troje vršitelja dužnosti pomoćnika ravnatelja, stoji u priopćenju.

Ured sanacijskog upravitelja SC-a također podsjeća u da je, kao dio planiranih sanacijskih mjera, Sanacijsko vijeće SC-a Zagreb prihvatilo novi Pravilnik o unutarnjem ustroju SC-a Zagreb.

‘Novim ustrojem SC-a Zagreb promijenjen je stari neefikasni model organizacije ustrojbenih jedinica’, tvrde u priopćenju.

Sukladno odluci Vlade RH o sanaciji Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu (sanacijski upravitelj imenuje i razrješava voditelje ustrojbenih jedinica SC-a Zagreb) logično je i pravno utemeljeno da sanacijski upravitelj bira - imenuje svoje prve suradnike! Također je utemeljeno da uprava SC-a Zagreb prema novom Pravilniku o unutarnjem ustroju SC-a Zagreb razriješi postojeće v.d. pomoćnike ravnatelja SC-a Zagreb za vrijeme sanacije i imenuje (ili potvrdi mandat) za broj v.d. pomoćnika sukladno novom ustroju SC-a Zagreb, ističu iz Ureda sanacijskog upravitelja SC-a Zagreb.

Napominju i kako odlukama o razrješenju niti jednom od razriješenih v.d. pomoćnika ravnatelja SC-a Zagreb u sanaciji nisu umanjena materijalna prava.

Na smjenu Nataše Rajković s dužnosti pomoćnice ravnatelja za kulturu SC-a reagirao je redatelj Miran Kurspahić otvorenim pismom objavljenim 2. kolovoza na portalu teatar.hr, u kojemu zahtijeva reviziju i poništenje takve odluke, te reviziju cjelokupnog rada sanacijskog postupka u sklopu SC-a. Kurspahićevo pismo u kratkom je roku preraslo u širu inicijativu u sklopu koje je peticiju protiv smjene Rajković u nekoliko dana potpisalo gotovo 900 redatelja, glumaca, likovnih, glazbenih i plesnih umjetnika, pisaca i drugih uglednih kulturnjaka, ali i pripadnika šire javnosti.