elektroRI

Prvih šest naslova 'riječke' biblioteke dostupno besplatno na internetu

  • Autor: M.P.
  • Zadnja izmjena 09.08.2018 10:32
  • Objavljeno 09.08.2018 u 10:32
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: DPKM

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige prvo kolo biblioteke 'elektroRI'. U okviru biblioteke objavljuju se pjesnički i prozni naslovi suvremenih riječkih autorica i autora, kako onih afirmiranih i nagrađivanih na regionalnoj i nacionalnoj razini, tako i onih mlađih i neafirmiranih, a pokrenuta je uz financijsku potporu Grada Rijeke

U prvom kolu objavljene su dvije pjesničke zbirke, ‘Mostovi’ Davora Mandića i ‘Canto azzurro’ Kristine Posilović, tri zbirke priča, ‘Kauboj u crvenom golfu’ Željke Horvat Čeč, ‘Odstranjivač ljubavi’ Vlade Simcicha Vave i ‘Abeceda nestajanja’ Roberta Vrbnjaka, te roman ‘Vražji prolaz’ Milana Zagorca.

Novi su naslovi dostupni u četiri najraširenija formata za e-knjige (HTML, ePub, PDF i MOBI), omogućujući online čitanje i/ili preuzimanje na vlastite uređaje, čime je zajamčeno optimalno čitateljsko iskustvo na svim trenutno postojećim računalnim uređajima, nezavisno od dijagonale zaslona na kojima se e-knjige čitaju, kao i mogućnost ispisa na kućnim pisačima. Projekt BEK financijski podržavaju Zaklada ‘Kultura nova’, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Rijeka i Grad Zagreb.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!