5.000 KUNA ZA REKLAMU

Sa(n)jam knjige nagrađuje najljepši izlog

27.10.2009 u 14:34

Bionic
Reading

'Sanjam knjige već 15 godina...' naziv je akcije koju su u povodu 15. obljetnice sajma knjige u Istri na konferenciji za novinare najavili predstavnici tog sajma i Turističke zajednice grada Pule

Riječ je o akciji kojom Sa(n)jam knjige vlasnike prodavaonica želi potaknuti na uređivanje izloga uzimajući za temu knjigu i sam sajam. Po riječima Marinele Kolić iz Turističke zajednice, dodatni motiv vlasnicima prodavaonica da urede izloge jest nagrada od pet tisuća kuna koja će pripasti najuređenijem izlogu po ocjeni posebnog povjerenstva.

Program sajma i vrijeme u kojem se održava jest ono što u zimske dane, uoči blagdana, privlači mnogobrojne goste u Pulu i obogaćuje kulturni program i život grada, istaknula je Kolić.

Direktorica sajma Magdalena Vodopija je rekla da je upravo publika zaslužna da je Sa(n)jam knjige u Istri opstao punih 15 godina.

'Ove su se godine u sajam uključile i mnoge gradske institucije, škole, Sveučilišna knjižnica, Povijesni muzej, Istarsko narodno kazalište i zvjezdarnica ne bi li zajedno proslavili 15. Obljetnicu', istaknula je Vodopija, dodajući da je ta akcija i potpora Turističke zajednice samo dokaz koliko je sajam potreban gradu.

Akcija će trajati od 10. do 30. studenoga, a prijave se u Turističkoj zajednici primaju od 3. do. 10. studenoga. Svi prijavljeni trgovci dobit će promidžbeni materijal sajma kojim mogu urediti izloge, a u knjižari Castropola za to mogu posuditi i knjige. Najbolje uređeni gradski izlozi bit će proglašeni na 15. sajmu koji se od 4. do 13. prosinca održava u Domu hrvatskih branitelja u Puli.