OTRCANA FANTASTIKA

Rushdie protiv 'Milijunaša s ulice'

02.03.2009 u 10:51

Bionic
Reading

Književnik Salman Rushdie ocijenio je smiješnim i otrcanim hit film 'Milijunaš s ulice' nagrađen s čak osam Oscara, nazvavši otrcanim i roman Vikasa Swarupa prema kojemu je snimljen

Britanski književnik indijskog podrijetla Salman Rushdie radnju 'Milijunaša s ulice' ocijenio je smiješno neuvjerljivom. 'Obično je prosjačko vjerovanje da dječak iz indijskog geta može osvojiti tolik novac na televizijskom kvizu', izjavio je Rushdie. 'Takav način pisanja je čista fantastika, koji fantastiku dovodi na loš glas', dodao je.

Film je snimljen prema romanu 'Q&A' autora Vikasa Swarupa, koji je Rushdie opisao kao 'otrcano djelo daleko od zdravog razuma', prenosi France 24.

Britansko-indijski film 'Milijunaš s ulice' je priča o siromašnom poslužitelju čaja koji sudjeluje na televizijskom kvizu u nadi da će pronaći izgubljenu ljubav. Nagrađen je Oscarom za najbolji film, najboljeg redatelja - Danny Boyle, najbolji adaptirani scenarij - Simon Beaufoy, glazbu - A. R. Rahman, pjesmu – Jai Ho, koautora - A. R. Rahman i kameru - Anthony Dod Mantle i najbolju montažu.