GODINA U ZNAKU BERGMANA

Riječko Art-kino oborilo rekord posjećenosti

05.01.2018 u 10:16

Bionic
Reading

U riječkom Art-kinu posjetitelji su 2017. mogli pratiti više od 1200 filmskih i sličnih programa, a odziv publike bio je rekordan s obzirom na to da je bilo 43.727 gledatelja, izvijestilo je to kino

Od 8. siječnja Art-kino ponovno počinje redovito raditi projekcijom kriminalističke drame "Iz ništavila", koja je njemački kandidat za nagradu Oscar.

Slijedi izbor iz filmskog programa Goethe Instituta s pet filmova od 9. do 14. siječnja. Ciklus otvara krimić "Who Am I - Nijedan sustav nije siguran“ o skupini hakera koji žele ostaviti trag u društvu, slijedi drama "Četiri kralja“ o mladim ljudima koji Božić provode na psihijatrijskom odjelu te priča o kosovskom emigrantu u Njemačkoj i njegovu odnosu sa sinom kojeg je ostavio - "Otac".  

"Veliko finale" prati biciklistički pothvat čovjeka koji zna da su mu dani odbrojeni, a biografski film "Država protiv Fritza Bauera" prikazuje snagu čovjeka bez kojega nacistički zločinci nikad ne bi bili kažnjeni za svoja djela, priopćilo je Art-kino. 

U tom će se kinu 16. siječnja prikazati film Wernera Herzoga iz 1979. godine "Woyzeck", a pratit će premijeru istoimene drame u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci 12. siječnja. Nakon filmske projekcije održat će se tribina s temom "Woyzeck u kazalištu i na filmu", na kojoj gostuju glavni glumci predstave Hana Selimović i Dean Krivačić, redateljica Anica Tomić te filmski kritičari Dejan Durić i Saša Stanić.

U povodu 100. godišnjice rođenja velikog redatelja Ingmara Bergmana Art-kino pridružuje se 2018. obilježavanju "Bergmanove godine" tijekom koje će se jedanput na mjesec prikazivati po jedan njegov film. Program "Filmski prizori iz života Ingmara Bergmana" počinje 24. siječnja romantičnom komedijom "Osmijesi ljetne noći".

U Mini Art-kino vraćaju se "Kino učionice", a 30. siječnja tu će se održati okrugli stol "Marginalne".