USKORO POČINJE SAJAM

Riječka KIČMA o knjigama i časopisima

28.05.2009 u 13:52

Bionic
Reading

Drugi po redu Riječki sajam knjiga KIČMA i festival časopisa održat će se od 3. do 10. lipnja u tom gradu

Sama izložba knjiga i časopisa te glavnina bogatog i atraktivnog programa odvijat će se u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku gdje će se preko 8.000 naslova moći nabaviti sa sajamskim popustima i do 70%.

Ostali programi odvijat će se u nešto ležernijim ambijentima: na terasi kafića Dva lava, na brodu Arca Fiumana, u klubu Palach, u Narodnoj čitaonici te u gradskom i turističkom autobusu.

Riječki sajam knjiga i festival časopisa prošle godine je pokrenula Udruga za umjetnost i kulturu parNas iz Rijeke u suradnji s nakladničkom kućom V.B.Z., a ove godine se kao programski partner pridružila i Gradska knjižnica Rijeka.

Kičma 2009. je zamišljena kao višednevna kulturna manifestacija koja u prvom redu promiče knjige, časopise i čitanje, stvara kulturne inicijative, omogućuje i potiče kulturnu suradnju, kulturne susrete i neposredni uvid u izdavačke programe. Cilj Sajma je omogućiti zainteresiranoj publici kupnju knjiga, časopisa i drugih publikacija, ali i upoznavanje autora, urednika i ostalih osoba zaslužnih za izdavanje tih djela.

Za razliku od ostalih hrvatskih sajmova knjiga, KIČMA svoju osnovnu programsku aktivnost velikim dijelom gradi i na časopisima, pa program uključuje brojna interaktivna i kreativna predstavljanja kvalitetnih časopisa kulturno-umjetničkog i aktivističkog obilježja.

Sajam će svakodnevno biti otvoren od 10 sati do 22 sata (osim prvog dana kada se otvara u 18 sati), a programska događanja izvan službenih prostorija Sajma (atrij HKD-a i Galerija Kortil) odvijat će se i u kasnijim noćnim satima.

Izvor: MV Info