MOZARTOVA OPERA

Renata Pokupić nastupa u Washington National Operi

02.02.2011 u 11:50

Bionic
Reading

Hrvatska mezzosopranistica Renata Pokupić nastupit će ove sezone u Washington National Operi (WNO) kao Dorabella u Mozartovoj operi "Cosi fan tutte" u produkciji slavnog redatelja i pisca Jonathana Millera, kojom će ravnati šef-dirigent Washington National Opere maestro Phillipe Auguin, izvijestila je večeras agencija Illyria Art Management.

Hrvatska mezzosopranistica već je imala nastup u Washingtonu, a angažirao ju je intendant WNO-a Placido Domingo, pošto ju je slušao u Kraljevskoj operi u Madridu. Nakon uspjeha u Washingtonu Renata Pokupić je debitirala u losangeleskoj Operi, odakle joj, ističe agencija, stižu pozivi da ponovno nastupa, a upravo joj je stigla i ponuda iz Minneapolisa. Ondje će na ljeto pjevati ulogu Oktavijana u operi "Der Rosenkavalier" Richarda Straussa pod ravnanjem Andrewa Littona.

Osim na velikim američkim pozornicama u Washingtonu i Los Angelesu uspješno je nastupila i u Kraljevskoj operi Covent Gardenu u Londonu, podsjeća Illyria Art Management te napominje kako je Renata Pokupić prva pjevačica iz Hrvatske koja je nakon nekoliko desetljeća nastupila na daskama Covent Gardena.

Agencija navodi kako solistica Pokupić nastupa uz dirigente najviše razine, kao što su Kurt Masur, Roger Norrington, Paul McCreesh, Ivor Bolton, Yakov Kreizberg, Kent Nagano, J.E. Gardiner, Emanuelle Haim, Patrick Fournillier, Jane Glover.

Najavila je kako će u sklopu međunarodnog edukacijskog projekta u kulturi "Glazbeno vozilo" tijekom veljače nekoliko dana raditi s mladim pjevačima na glazbenim školama "Luka Sorkočević" u Dubrovniku i "Josip Hatze" u Splitu.