IDEJA ILI TEHNIKA?

Razgovor '2 u 18' u galeriji Futura

09.03.2012 u 14:30

Bionic
Reading

U galeriji Futura održan je treći razgovor s umjetnicima pod naslovom '2 u 18' koje moderira likovni kritičar Feđa Gavrilović

Gosti su bili Ksenija Baronica, voditeljica Galerije SC i Miran Šabićakademski grafičar, član grupe Gluteus i asistent na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti. Teme trećeg razgovora '2 u 18' bile su, među ostalim, funkcija kritike u društvu i inzistiranje na kriterijima.

Miran Šabić naglasio je važnost radnih navika i truda u stvaranju likovnog djela i u postizanju kvalitete.

Tijekom razgovora dotakli su se i zanimljivog pitanja ima li prvenstvo ideja ili tehnika.

Šabić smatra kako su i jedno i drugo podjednako važni, dok je voditelj Feđa Gavrilović inzistirao na prvenstvu materijalnog odnosno tehnike.

Ksenija Baronica govorila je o neprilikama koje prate rad i vođenje gradskih galerija te se dotakla problematike inzistiranja na video radovima bez intelektualnog i kvalitativnog pokrića.

Galerija Futura otvorena je sredinom prosinca 2011. godine izložbom iz kolekcije Davora Vugrinca, Miljenka Stančića i Ive Režeka
Razgovori s umjetnicima pod nazivom '2 u 18' održavaju se svaki četvrtak počevši od 23. veljače, a cilj im je obrađivati teme pozicije slikarstva danas, pozicije kritike nasuprot novih tendencija u likovnoj umjetnosti te mogućnosti pronalaženja kvalitete u tradicionalnom slikarstvu danas.