NOVOGODIŠNJA IZLOŽBA

'Rađanje broda' za kulturno otvaranje 2017. godine

02.01.2017 u 10:57

  • +26

Novogodišnja izložba Nenada Šaljića 'Rađanje broda'

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Nenad Šaljić

Bionic
Reading

Fotografska izložba 'Rađanje broda' višestruko nagrađivanog i međunarodno priznatog autora Nenada Šaljića prvi je kulturni događaj 2017. godine

Riječ je o tradicionalnoj novogodišnjoj izložbi Fotokluba Split koja se već godinama otvara prvim minutama Nove godine. Fotografije koje će se do 25. siječnja moći pogledati u Galeriji Fotokluba svjedoče napredovanju gradnje broda, a geometrijski zakrivljene linije isprepliću se i s poezijom na bjelini stranica istoimene knjige koja će u Fotoklubu Split biti predstavljena 10. siječnja s početkom u 20 sati.

Fotografski projekt 'Rađanje broda/Birth of a ship' donio je autoru nekoliko međunarodnih i domaćih nagrada. Dobitnik je nagrade za knjigu u nastajanju na New York Photo Festivalu 2012., a 2013. dobio je i prvu nagradu za knjigu u dvije kategorije na IPA/Lucie Awards u Los Angelesu te prvu nagradu za publikaciju na Photodaysima u Rovinju 2013. i nagradu za osobni projekt na PDN-u Photo Annual 2013. u New Yorku.

Nenad Šaljić doktorirao je ekonomiju i u poslovnom svijetu proveo 18 godina. Prije desetak godina odlučio se posvetiti svojim umjetničkim projektima. Objavom knjige 'Matterhorn: Portrait of a Mountain' 2015. Šaljić je završio svoj sedmogodišnji projekt. Knjiga je višestruko nagrađivana, a fotografije iz ovog projekta izlagane su na brojnim međunarodnim izložbama i uključene u razne međunarodne kolekcije.

Njegova fotografija Matterhorna odabrala je poznata svjetska modna marka Louis Vuitton kao pozadinu za modnu reviju muške kolekcije jesen/zima 2013./14. godine.

Trenutačno radi na dva projekta: 'Petrified' i 'Naked Mountains'. Fotografije iz projekta 'Petrified' bile su inspiracijom modnoj kolekciji modne marke Saxony u Australiji 2013./14. godine.