sutra

Promocija knjige 'Grupa solidarnosti' Merijna de Boera

03.10.2023 u 12:17

Bionic
Reading

Nizozemski autor Merijn de Boer, u srijedu 4. listopada u 19 sati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, predstavlja knjigu 'Grupa solidarnosti' (Naklada Ljevak, 2023).

U romanu "Grupa solidarnosti" Merijn de Boer na satiričan i uzbudljiv način piše o skupini ljudi koji žele promijeniti svijet te o jednom muškarcu koji se nije uklapao među njih, ali se prvi put u životu zaljubio.

Nizozemski diplomat Bernhard Wekman jedne se noći u New Yorku prisjeća osamdesetih godina, kad se upoznao sa skupinom haarlemskih idealista. Oni su deset posto svojih prihoda darivali za projekte u zemljama Trećega svijeta. Bernhard se uopće nije uklapao među njih. No svejedno se pretvarao da imaju iste ideale.

Merijn de Boer (1982.) dobitnik je nagrade Lucy B. en C. W. van der Hoogtprijs za svoje prvo djelo "Nestvlieders" (2011.). Roman "De nacht" (2014.) našao se u širem izboru za književnu nagradu AKO, a knjige "‘t Jagthuys" (2016.) i "De geur van miljeonen" (2018.) u užem izboru književne nagrade BNG. Godine 2015. časopis De Volkskrant proglasio ga je "književnim talentom godine".