stimulira ljubav prema riječima

Projekt edukativnih interaktivnih priča za najmlađe 'Moja e-bajkovnica'

31.05.2021 u 13:03

Bionic
Reading

Zagrebačko nezavisno kazalište Hit teatar lansiralo je on-line projekt 'Moju e-bajkovnicu' s četiri interaktivne zabavno-edukativne priče za najmlađe koje se mogu putem tableta ili mobitela istodobno slušati, crtati i čitati

'Moja e-bajkovnica' pomaže razvoju pažnje i imaginacije, stimulira ljubav prema riječima, njeguje samoizravažanje, obrazovnog je karaktera te je prije svega – sjajna zabava, ističe se u najavi.

Kako je njezino korištenje lako, djeca će je brzo zavoljeti, jer je idealna da skrati vrijeme do omiljenog crtića, zamijeni park tijekom kišnog dana ili uspava za laku noć.

Uz to, budi njihovu kreativnost, pa dok slušaju priču, samo jedan klik vodi ih do paleta boja, gdje mogu prstima crtati i brisati po ekranu i svojim viđenjem priče napraviti vlastiti crtež slikovnice, koji se može i printati te zalijepiti na hladnjak za uspomenu. Glavna urednica 'Moje e-bajkovnice' je Matea Elezović-Brdar, ilustracije je osmislio Ivan Klepac, dok je za glazbeni dio zaslužan Leo Anđelković.

Kvartet priča – 'Šašava škvadra', 'Gospođica laž', 'Žir i kesten' i 'Šareni tajnur' – potpisuje komediograf i scenarist Matko Elezović, web development povjeren je Mihaelu Gibi, a društvu raznolikih likova glasom su 'život udahnuli' Matea Elezović Brdar, Vedran Komerički, Petra Težak, Josip Elezović, Leo Anđelković i Lenon Anđelković.

'Danas se mora ići ukorak s vremenom, u kojem je život bez mobitela i tableta nezamisliv. Djeci su čuda tehnologije posebno intrigantna, pa me veseli da im možemo ponuditi kvalitetan i zanimljiv sadržaj', ističe umjetnička voditeljica Hit teatra i urednica Moje e-bajkovnice, Matea Elezović-Brdar. 'Moja e-bajkovnica' dostupna je na poveznici na http://mojaebajkovnica.com/.