U ZAGREBU

Uz posljednji tjedan izložbe Rafaela MUO daruje posjetitelje

31.05.2021 u 11:59

Bionic
Reading

Uz posljednji tjedan održavanja izložbe 'Rafael - na ishodištu mita', koja se zatvara 6. lipnja, Muzej za umjetnost i obrt svakom desetom posjetitelju besplatan razgled izložbe i katalog

Jedna od najvrjednijih međunarodnih izložbi iz Muzeja grada Brescie, posvećena je petstotoj obljetnici smrti velikog umjetnika renesanse, slikara i graditelja Raffaella Sanzia iz Urbina (1483. – 1520.), a donosi više od stotinu originalnih grafika i crteža mnogih značajnih autora od 16. do 18. stoljeća nadahnutih njegovim remek djelima.

Miroslav Gašparović, ravnatelj MUO, kaže kako je dovesti tako vrijednu izložbu u Zagreb, u ovim još uvijek teškim vremenima, poseban izazov te ujedno i veliko zadovoljstvo posebice jer je riječ o izložbi posvećenoj jednom od najvećih umjetnika renesanse.

'Izložba će sasvim sigurno ostati zapamćena kao jedna od uspješnica Muzeja za umjetnost i obrt stoga je posljednji tjedan izložbe prilika za sve koji to još nisu da ne propuste pogledati brojne originalne grafike koje su svjedok razvoja utjecaja i svevremenske popularnosti Rafaela Sanzija', istaknuo je.

Izložba je ostvarena u suradnji sa Zakladom muzeja Brescie zahvaljujući Veleposlanstvu Italije u Zagrebu i Talijanskom institutu za kulturu.