NAJLJEPŠA DJELA

Proglašeni dobitnici nagrade Lice knjige

22.10.2009 u 08:54

Bionic
Reading

Žiri natječaja Lice knjige proglasio je dobitnike nagrade za najbolji grafički dizajn, za grafičko oblikovanje ovitka, ilustraciju knjige u cjelini te za ilustraciju naslovnice

Nagradu za najbolji grafički dizajn knjige u cjelini dobio je Željko Serdarević za dizajn knjige 'Landscapes' (Ivana Sajko i Goran Petercol) u izdanju AGM-a, izvijestila je udruga Knjiga u centru.

Za grafičko oblikovanje ovitka nagrađena je Emilija Šimić za knjigu 'Na večeri s Drakulom' Borisa Perića u izdanju Meandar Medije.

Za ilustraciju knjige u cjelini nagrada Lice knjige pripala je Srđani Modrinić za ilustracije 'Kratke pripovijesti o Zvonetu Nedostojnom, gospodaru palače Sinčić' autora Dubravka Mihanovića. Knjigu je objavio Zavičajni muzej Poreštine.

Lice knjige za ilustraciju naslovnice dobio je Tomislav Torjanac za naslovnu ilustraciju slikovnice 'Djevojčica i div' Neli Kodrič Filipić u izdanju Mozaik knjige.

U žiriju su bili Mario Aničić i Igor Stanišljević, članovi Sekcije za grafički dizajn i vizualne komunikacije ULUPUH-a, te David Peroš Bonnot i Ivan Gregov, članovi Sekcije primijenjenog slikarstva, karikature, ilustracije i crtanog filma ULUPUH-a.

Ove godine za nagradu se natjecalo 129 konkurenata, od kojih je odabrano 19 finalista, čija su djela izložena u Knjižnici Bogdana Ogrizovića od 19. do 23. listopada.

Nagrada Lice knjige dodjeljuje se drugu godinu zaredom tijekom književnog festivala Pazi, knjiga!, u organizaciji udruge Knjiga u centru i pod stručnim pokroviteljstvom ULUPUH-a.

Festival Pazi, knjiga!, koji se ove godine održava od 19. do 23. listopada, uključuje razna književna događanja za sve dobne skupine s ciljem promicanja knjige i književnosti među širom publikom.

Za najmlađe se održava predstavljanje slikovnica pristiglih na natječaj Ovca u kutiji, književni susreti s piscima u zagrebačkim osnovnim školama Pisac i knjiga te tribina o problemu vidljivosti pisaca u Hrvatskoj Vidljivi i nevidljivi pisci.

Festival će završiti u 23. listopada neobičnom književnom promocijom Proza u policiji. Naime, u suradnji s Policijskom upravom zagrebačkom, hrvatski će pisci čitati ulomke iz svojih proznih djela u zgradi policije u Petrinjskoj ulici.