GOSPODARSKI KRIMINAL

Prlendera nitko nije kontaktirao tijekom revizije

27.05.2014 u 16:48

Bionic
Reading

Dubrovačka policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 57-godišnjeg ravnatelja kulturne ustanove u Dubrovniku, osumnjičenog za zlouporabe u gospodarskom poslovanju od 2010. do 2012., u iznosu od oko 76 tisuća kuna.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o dugogodišnjem ravnatelju Dubrovačkih ljetnih igara, Ivici Prlenderu

Dubrovačko-neretvanska policija priopćila je kako se, po dovršetku istrage, 57-godišnjaka 'sumnjiči da je kao odgovorna osoba jedne kulturne ustanove s područja Dubrovnika, i ujedno osoba ovlaštena za raspolaganje novčanim sredstvima, u vremenskom razdoblju od početka 2010. godine do kraja 2012. godine, iskoristivši svoje ovlasti, oštetio spomenutu kulturnu ustanovu za iznos od preko 76.000 kuna i za navedeni iznos sebi pribavio protupravnu imovinsku korist'.

Protiv osumnjičenog 57-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

Prlender: Nitko me nije kontaktirao tijekom revizije Igara

Bivši ravnatelj Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Prlender, izjavio je da je zatečen tim optužbama te da ga nitko od nadležnih nije kontaktirao tijekom istrage ili revizije poslovanja Igara.

'Nitko me od nadležnih nije kontaktirao tijekom istrage, niti je u postupcima revizije itko postavljao pitanje o navodno počinjenim nepravilnostima, sumnjivim putnim nalozima i avionskim kartama', naglasio je Prlender, komentirajući policijski izvještaj da ga se tereti za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i protupravno prisvajanje 76 tisuća kuna.

Naglasio je kako je o tome doznao od jednog prijatelja, dodavši kako bi bilo normalno ako je već netko utvrdio da je bilo propusta da ga je s tim upoznao i zatražio očitovanje.

Policija koja je protiv osumnjičenoga podnijela kaznenu prijavu, nije navela o kome je riječ, a mediji su objavili kako se neslužbeno daznaje da je riječ o Ivici Prlenderu.