SPIKIGIN

Pripovijedanje priča po uzoru na Pričigin kreće i u Zagrebu

21.10.2015 u 11:00

Bionic
Reading

Po uzoru na splitski Pričigin, vrlo uspješan festival pripovijedanja priča, Kruno Lokotar pokreće u Zagrebu ciklus pripovijedanja priča 'Spikigin'

Lokotar je devet godina uređivao program na prvom i za sada jedinom festivalu pripovijedanja priča - Pričiginu, a zagrebačke storytelling večeri održavat će se u Norris Cafeu u zagrebačkoj Sloboštini (Oreškovićeva 19), najmanje jednom mjesečno.

Gost prve večeri Spikigina u petak, 23. listopada, bit će veteran Pričigina, jedini autor koji je nastupio svih devet godina, pisac, novinar, urednik, pokretač festivala Fališ, bogomdani i praksom prekaljeni pripovjedač i nehotični humorist, glavom i slavom: Emir Imamović Pirke!

Emir Imamović Pirke (Tuzla, 1973.) dugogodišnji je novinar, urednik, kolumnist i suradnik nekih od najznačajnijih medija u BiH, Hrvatskoj i Srbiji. Objavio je romane 'Jel neko vidio djevojčice, kurve ratne zločince', 'Tajna doline piramida', 'Treće poluvrijeme' i 'Vršenje dužnosti'. Piše za televiziju, kazalište i film. Jedan od pokretača i direktor Festivala alternative i ljevice Šibenik (FALIŠ). Živi u Šibeniku.

Večer će se zvati, kako drugačije nego 'Pirke-priče'. Dođite od 20 sati poslušati kako barba Imamović spika i bit će vam jasno zašto se na splitski Pričigin nagura i po 500 ljudi!