U Splitu

Pričom 'Prvih trinaest je najteže' završen 13. Festival pričanja Pričigin

24.03.2019 u 08:02

Bionic
Reading

Pričom o pričiginu 'Prvih trinaest je najteže', koju su brojnoj publici u subotu navečer u kavani splitskog hotela Bellevue pričali Petar Filipić i Renato Baretić, završio je ovogodišnji 13. Festival pričanja - Pričigin

Tijekom pet dana festivala koji je započeo u utorak, a osim u kavani hotela Bellevue održavao se u amfiteatru Doma mladih i Gradskom kazalištu mladih, na njemu je sudjelovalo na desetke novinara, crtača stripova, pjevača, znanstvenika, pisaca.

Autorice Staša Aras, Luiza Bouharaoua, Monika Herceg, Nora Verde i Korana Serdarević festival su otvorile pričama na temu 'Nesreća nikad ne dolazi sama', a nakon njih je u autorskoj večeri nastupio Mile Kekin.

  • +7
Zadnja večer 13. Pričigina održana u kavani Bellevue Izvor: Cropix / Autor: Nikola Vilic / CROPIX

Splitski autori Boris Dežulović, Ante Tomić, Aleksandar Kardum, Edi Matić, Boris Rašeta i Jurica Pavičić publici su pričali priče iz, kako su rekli, paraobavještajnog podzemlja 'Mene ako se sete', dok je Korade Korlević imao autorsku večer '(Zvjezdani) Mitovi i legende'.

Po prvi put je ove godine održana i Erotska večer 'Bez predigre' u kojoj su pričali Zoran Ferić, Doris Pandžić, Tanja Radmilo, Mima Simić i Mislava Zuppa Rašić.

U večeri satire su sudjelovali  Mladen Blažević, Emir Imamović Pirke, Damir Nikšić, Dejan Tiago Stanković i Josip Vujčić, a 'Spiking u gostima' je održao Domagoj Jakopić Ribafish. 

Štef Bartolić, Esad Ribić, Sonja Gašperov, Josip Sršen i Marko Šunjić su aktivno sudjelovali u 'Strip tripu', dok je stand up u gostima imao Pedja Bajović.

 I ove godine kao i svih prethodnih održan je Dječji program na zavičajnom jeziku PriČAgin na kojem su nastupili učenici osnovnih škola izabrani na Dječjem Pričiginovom natječaju.

  • +13
Pričigin 2019. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Sinisa Sunara

 U 13 godina Pričigina održano je 167 priredbi koje je izvelo 400 izvođača, a gledalo 380 tisuća ljudi.