NA RADOST SVIH

Premijera u Dječjem kazalištu Dubrava: U petak stižu 'Gradski i seoski miš'

  • Autor: N. Sa. / Hina
  • Zadnja izmjena 14.09.2020 12:48
  • Objavljeno 14.09.2020 u 12:48
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: kazalištedubrava.hr

Zagrebačko Dječje kazalište Dubrava kao svoju novu premijeru najavljuje, u petak 18. rujna, predstavu "Gradski i seoski miš" po motivima Ezopove basne i u režiji Ivane Peroš

"Postoji nešto iznimno zanimljivo u Ezopovim djelima jer već stoljećima ne prestaju zanimati kako mlađe tako i starije naraštaje. Uveseljavaju nas svojim šarolikim temama u kojima prepoznajemo sebe ili druge, većinom su životinje glavni protagonisti što je beskrajno zabavno kad se se smijemo antropomorfnoj formi", stoji u najavi.

"Ali ono što je sigurno, basne istinski zrcale uobičajenu toplinu, humor i najvažnije, konciznu pouku koja je uglavnom univerzalna od antike do danas", dodaje se.

U ovoj se basni posjećuju Gradski i Seoski miš, rođaci koji se međusobno poštuju, ali ne razumiju različitosti. Vidimo suprotnost svjetova gdje oni, uz puno akcije, međusobnih zabuna i smiješnih situacija, nastoje ugoditi jedan drugome. Razlike života u gradu ili selu su jasne, pa se možda postavlja pitanje, kojem je od njih dvojice bolje?

"Nije važno. Smisao basne jest da apsolutno ne postoji nikakvo mjesto koje je ljepše i draže od sigurnosti svog doma, gdje god on bio. Ali, također, i ne manje bitno, prihvatiti razlike, drugačije načine života i ne osuđivati", poručuje se u najavi.

Igraju Ivan Bošnjak i Hrvoje Horvat. Režiju i dramatizaciju potpisuje Ivana Peroš, scenografiju osmišljava Vesna Režić, kostime Emina Kušan, a autor glazbe je Igor Karlić. Svjetlo oblikuje Aleksandar Mondecar, savjetnica za scenski pokret je Sandra Banić-Naumovski.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!