u nedjelju 21. veljače

Premijera 'Matovilke' u Opatiji, a oni koji nisu tamo moći će je gledati online

20.02.2021 u 16:20

Bionic
Reading

'Matovilka' je predstava koja donosi sreću, igru i veselje za predškolski i školski uzrast uz bitnu pouku ljubavi, upornosti i nesebičnosti. Kroz okvir 'kazališnih moljaca', ona donosi tu lektiru doslovno u školske klupe. Predstava je koncipirana kao igra Učitelja i troje učenika (Moljci), koji kroz igru, glumu i nadasve kreativnost zamišljenog prostora, uče koliko je zabavno čitati

Moljci su tipični učenici koji su pomalo lijeni u početku i ne nalaze ništa zanimljivo oko čitanja u ovo digitalno doba. Učitelj ih isprva natjera, a zatim im prepusti cijelu predstavu 'Matovilke', u koju Moljci zarone do kraja te im ona završi i prerano. Na kraju predstave, vraćamo se sa Moljcima u školske klupe gdje nam oni ispričaju što su naučili. Na taj način djeci predstavljamo što se sve zabavno može dogoditi ako pruže šansu mašti kroz čitanje, stoji u priopćenju.

Predstava je prepuna smiješnih rušenja 4. zida, interakcijama s djecom, nespretnim momentima i predivnim kostimima. Cijela zamisao je kako napraviti predstavu u školi, ispred ploče. 'Nadamo se da će ova prva od mnogo predstava sa Moljcima, motivirati djecu da i sami naprave nešto slično u svojim školama i igraju se i glume, ali i čitaju lektiru', poručuje autorski tim.

Link za live stream sutra, u nedjelju u 11 sati.

Produkcija. Kazalište Tvornica lutaka

Scenarij: Petra Radin i Matija Šakoronja

Režija: Igor Šeregi

Glazba: Saša Miočić

Kostimi: Đurđica Vorkapić Hippy Garden

Rekviziti: Dunja Niemčić

Glume: Borko Perić, Filip Detelić, Matija Šakoronja, Josip Brakus