TRAJE DO 16. RUJNA

Predstavom 'Njemački za početnike' otvoren 18. BOKfest

29.08.2021 u 23:28

Bionic
Reading

Predstavom bjelovarskog glumca i režisera Ivana Ožegovića 'Njemački za početnike', u obnovljenom Domu kulture započeli su u nedjelju 18. Bjelovarski odjeci kazališta, popularni BOKfest koji će trajati do 16. rujna

I ove godine pod ravnanjem umjetničkog direktora Gorana Navojca publika će moći uživati u brojnim kazališnim predstavama, ali i ostalim kulturnim i zabavnim sadržajima. Na ovogodišnjem BOK-u uz Teatar Exit, vinkovačko Gradsko kazalište i druga domaća kazališta, gostuju Narodno pozorište Sarajevo, Zijah Sokolović sa slovenskim sastavom Lolita i Radionica integracije s predstavom Mire Furlan 'Dok nas smrt ne rastavi' u režiji Mikija Manojlovića koja ujedno i zatvara festival.

  • +5
Predstavom 'Njemački za početnike' otvoren 18. BOK Festival Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

Tu su i atraktivna i jedinstvena popratna događanja poput Svjetske izložbe glumca u salonu namještaja te Glumačke moto alke. Ove godine novitet je izložba Roberta Torrea 'Table života' u Gradskom muzeju.

Na 18. BOKfestu prikazat će se 12 predstava, većinom u Domu kulture u čiju je energetsku obnovu, preuređenje i opremanje investirano 18 milijuna kuna, a radovi su završili ovog ljeta. Predstava 'Njemački za početnike' ujedno je i prva predstava u novoobnovljenom objektu.

Festival je službeno otvorio bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.