3. - 9. rujna

Predstavljen program 58. Tjedna kajkavske kulture

29.08.2023 u 09:28

Bionic
Reading

Otvorenje 58. Tjedna kajkavske kulture bit će u nedjelju, 3. rujna, a veliko finale u subotu, 9. rujna, kada manifestacija tradicionalno završava izvedbom novih skladbi na kajkavskom pod nazivom 'Večer novih popevki', rečeno je u ponedjeljak prilikom predstavljanja programa

'U Tjednu kajkavske kulture "Krapina 2023." imamo od zabavnih do umjetničkih programa, izložbi i recitala do koncerata, znanstvenih skupova i Festivala kajkavskih popevki. Svatko može naći nešto za sebe, pa i sportaši koji mogu posjetiti sportske sadržaje', rekao je gradonačelnik Krapine i saborski zastupnik Zoran Gregurović.

Najavio je da će službeno otvorenje manifestacije biti u nedjelju, 3. rujna, na Trgu Ljudevita Gaja, gdje stiže i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

'Svugdje se vrijeme mjeri od novoga do staroga ljeta, jedino kod nas u Krapini od festivala do festivala', dodao je Gregurović.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar poručio je kako očekuje da Krapina u Tjednu kajkavske kulture bude Zagorje u malom.

'Ovo je velika fešta kajkavskog govornog područja, naše kulture i baštine. Pozivam i sve one koji ne spadaju u kajkavsko govorno područje da dođu i zajedno s nama proslave ovaj veliki tjedan', kazao je Kolar.

Umjetnički ravnatelj Festivala kajkavskih popevki Siniša Leopold najavio je da će se kroz retrospektivnu večer izvesti 40-ak pjesama, kako bi se svi zajedno prisjetili brojnih uspješnih popevki.

Završna večer predstavit će 23 nove popevke, a nastupit će Matija Cvek, Hrvoje Hegedušić, Adam Končić i brojni drugi izvođači koji iz godine u godinu stižu na naš festival, rekao je Leopold.

Tjedan kajkavske kulture nudi pregršt glazbenih koncerata, a najveće glazbene poslastice rezervirane su za glavni gradski Trg Ljudevita Gaja, gdje 7. rujna nastupa Maja Šuput, 8. rujna Petar Grašo i 9. rujna Psihomodo pop.

Također, u četvrtak, 7. rujna, bit će otvorenje Zagorskog gospodarskog zbora, koji je središnje okupljanje gospodarstvenika i poduzetnika na sjeveru Hrvatske.