Booksa

Predstavljanje zbirke priča 'Biber 05'

03.04.2023 u 12:17

Bionic
Reading

U Booksi će se predstaviti višejezična zbirka kratkih priča na temu pomirenja s natječaja Biber 05 i autorice i autore iz regije, a osim o knjizi razgovarat će se o značaju društveno angažirane književnosti i umjetnosti uopće

U razgovoru će sudjelovati autori/ce objavljenih priča s natječaja “Biber 05”: Ana Kutleša (Zagreb), Miloš Perišić (Aranđelovac), Ernad Osmić(Brčko), kao i Ivana Franović (Biber tim, Centar za nenasilnu akciju Sarajevo-Beograd), i članica žirija Olja Savičević Ivančević (Zagreb). Moderatorica razgovora će biti Monika Herceg.

Zbirka priča koja se predstavlja u Booksi je rezultat “Biber 05” natječaja za kratke priče na temu pomirenja u kontekstu ostavštine ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, kao i za priče koje mogu doprinijeti boljem razumijevanju među ljudima, smanjenju mržnje i razgradnji predrasuda, antiratne priče, priče koje se bave suočavanjem s prošlošću, razgradnjom slika o neprijateljima, suosjećanjem s drugima, hrabre priče koje se usuđuju hodati u "neprijateljskim" cipelama, priče koje pomiču granice i otvaraju nam puteve da gradimo izvjesniju, sigurniju i slobodniju budućnost za sve.

Natječaji i sve zbirke priča su višejezični i na njima mogu sudjelovati autori i autorice koji pišu na albanskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom, srpskom ili makedonskom jeziku. Elektronska izdanja svih "Biber" zbirki mogu se naći na linku i besplatne su za preuzimanje.